O familie cu un copil sau chiar doi se poate acomoda foarte usor intr-o casa mica si cocheta, cu mansarda, precum cea prezentata in acest articol. Poate fi folosita ca locuinta permanenta sau drept casa de vacanta, spun cei care au proiectat-o.
De la bun inceput, trebuie spus ca este o casa economica. Nu are camere prea mari, dar prezinta avantajul ca se poate ridica avand la dispozitie un buget de aproximativ 30.000 de euro. Asa ca este o optiune de luat in calcul de catre familiile care se muta de la bloc la casa cu curte.
Casa are o amprenta la sol de 77 de metri patrati, care include si o terasa acoperita cu suprafata de 21,45 metri patrati ce se intinde pe latura cu intrarea principala, iar suprafata utila este de 63 de metri patrati. Pe langa vestibul, hol, baie, bucatarie si camera de zi, la parter a fost prevazut si un mic dormitor, la care se poate insa renunta pentru a obtine o camera de zi mai spatioasa. Astfel, aceasta se poate intinde pe 25 de metri patrati, aici fiind inclus si locul pentru luat masa.
Zona de dormit, amenajata la mansarda
Arhitectii au rezervat mansarda pentru amenajarea zonei de noapte, care este compusa din doua dormitoare mici. Unul are aproape noua metri patrati, iar celalalt – putin peste sase metri patrati. Tot la mansarda se mai afla o baie si un spatiu de depozitare.
Mansardele bine izolate si cu un aspect estetic placut pot prezenta numeroase avantaje si intrebuintari: sunt luminoase, aerisite si inconjurate de un farmec boem, drept pentru care sunt transformate nu doar in locuinte sau spatii de relaxare, ci si in ceainarii, cafenele sau birouri, perfecte pentru orice anotimp.
Proiectarea unei astfel de case este solutia optima pentru persoanele care doresc un spatiu in plus, realizabil cu un buget minim. Dintotdeauna, podurile si mansardele au fost construite pentru a regla temperatura din interiorul locuintelor. In urma unor studii, s-a dovedit faptul ca pe timp de iarna, frigul si umiditatea patrund in interiorul casei in special prin gurile de aer din acoperis. Asadar, alegand sa construiesti un imobil cu mansarda poti beneficia de izolare suplimentara, prin sigilarea fiecarei fisuri si prin imbunatatirea conditiilor termice ale casei tale.
Surse: casesigradini.ro, filjan.pl