Romanii pun pret tot mai mare pe mobilitate si incep sa caute case care se pot muta. Nu vor sa renunte, totusi, la confort si constructorii vin cu solutii pentru a le asigura toate dotarile necesare.
Case care se pot muta se ridica in toata lumea. Un producator din Romania le construieste in cateva luni, la preturi incepand cu 16.000 de euro. Costurile pot urca pana la 40.000 de euro, in functie de confortul dorit.
Case care se pot muta. In Germania
Cineva din Germania si-a dorit o casa pe roti rosie, eleganta si solida. Asa ca nu a stat prea mult pe ganduri si a inchiriat-o de la producatorul din Romania.
In spatiul interior de 22,5 metri patrati se pot acomoda intre doua si patru persoane. Locuinta este echipata complet si deja se fac liste de asteptare pentru cei care vor sa o inchirieze si sa plece la drum.
Micuta Amelie, relaxare in nici 19 metri patrati
Una dintre casele pe roti cautate si de straini este Tiny Amelie. Cumparatorul este din Belgia si si-a dorit sa se poata misca in voie, fara a face rabat de la confort.
In cei 18.7 metri patrati a constructiei se pot odihni intre doua si patru persoane. Locuinta are o bucatarie echipata complet, baie cu cabina de dus si chiar o terasa retractabila.
O casa spatioasa
Vreti case care se pot muta mai spatioase? Combi este una dintre acestea. Are o suprafata de 25,1 metri patrati si poate fi un camin potrivit pentru o familie mare, compusa din 4-5 persoane.
Ferestrele mari si partea din spate acoperrita cu aluminiu ii dau un aspect aparte. Cumparatorul aceste locuinte cochete este din Danemarca.
Cu biletul de calatorie in buzunar
O romanca si-a cumparat o casa pe roti in urma cu trei ani. Foarte multumita de achiziti, Gabriela Luca se simte o persoana libera.
„Imi da libertatea sa imi schimb locatia, daca vreau. Poate ca plec saptamana viitoare si vreau sa am libertatea asta. Vreau sa am biletul asta de calatorie in buzunar”, spunea ea, la Digi24.
Casele care se pot muta se fabrica, de obicei, din lemn. Conceptul a aparut in Statele Unite, iar, in ultimii ani, a fost adoptat de europeni.
O astfel de constructie se poate transforma oricand intr-un birou sau intr-un atelier de arta.
Casele pe roti sunt surorile mai dragute ale rulotelor, spun producatorii din Romania. Ei au marturisit ca afacerea lor are un succes peste asteptari.
Surse: ecotiny.house, digi24.ro.