Case sunt multe si din ce in ce mai multe. Randuite in zone rezidentiale, multe dintre ele sunt doar o insiruire de locuinte afisand un design unitar, diferentiate doar de numarul de la poarta. Ici si colo, cate o mica razvratire arhitectonica mai sparge din peisajul desenat parca pe o bucata de hartie. Personalizarea unei case nu e un lucru facil, dar nici greu, si tine doar de amibitia de a te diferentia de restul prin mici amanunte care dau energie, eleganta si un aer propriu unei locuinte. Acestea fiind spuse, in cele ce urmeaza vom vorbi despre case cu bovindou, acea mica excrescenta circulara ce poarta cu ea un iz clasic, dar plin de eleganta.
Primul proiect este o casa cu o arhitectura frumoasa, de tip urban. Locuinta cu doua nivele si o suprafata utila de 193 de metri patrati este suficient de spatioasa pentru a adaposti trei generatii sub acoperisul sau, sustin proiectantii. La parter camerele sunt decomandate, bucataria cuprinzand si locul de luat masa si avand iesire pe terasa si in camera de zi. Aceasta din urma are si ea acces pe terasa si dispune de un bovindou unde se poate amenaja un colt intim pentru socializare. Tot la parter mai gasim un dormitor pentru oaspeti sau pentru persoane mai in varsta, ca sa nu fie nevoite sa urce la etaj. Tot aici la parter avem si o baie destul de mare, cu dus, si un spatiu de depozitare. La mansarda se afla trei dormitoare, cel matrimonial avand dressing si baie proprii. Pretul estimativ al acestei case la rosu variaza intre 73.206 si 80.911 euro, in functie de structura aleasa.
Al doilea proiect descrie o casa cu mansarda si o suprafata utila de 140 de metri patrati. Locuinta atrage printr-un design simplu, dar pus in valoare de insertiile de piatra decorativa de pe fatada care imbraca pe jumatate casa de jur imprejur. Un bovindou superb, peste care se deschide un balcon circular cu balustrade din fier forjat la mansarda, imprima dinamism locuintei. La parter, spatiul de zi se desfasoara dintr-o parte in alta a laturii cu bovindoul, ingloband sala de mese si bucataria, alaturi de un dormitor in celalalt colt. La etaj se afla trei dormitoare, doua dintre ele impartind balconul circular, cel principal avand acces pe o terasa spatioasa.
Al treilea exemplu este tot o casa pe doua nivele si o suprafata de 219 metri patrati. Afisand o arhitectura distinctiva, in care fereastra de la mansarda iese in relief, luand forma unui ochi care scruteaza curios indepartarile, casa capteaza atentia si gratie supafetelor mari vitrate, care incing si colturile si sunt deschise mai mult in spate. La parter, spatiul este dedicat camerei de zi, salii de mese care include si bovindoul, bucatariei si unui birou, in timp ce la etaj gasim trei dormitoare.
Surse: Arazu.ro, Proiectetip.ro, Archipelag.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: