Am văzut tabla cum se folosește atât pentru acoperișuri, cât și pentru garduri. Totuși, chiar dacă e mai puțin întâlnit la noi în țară, tabla se poate folosi și pentru fațade. Dacă te-ai gândit și tu la așa ceva, dar nu știi cum să pui în practică ideile tale, îți arătăm cum arată câteva case cu fațadă din tablă.
Case cu fațadă din tablă
Dacă îți dorești ca fațada casei tale să fie din tablă, vei avea avantajul nu doar de a avea o casă cu aspect modern, ci vei avea și foarte puțină bătaie de cap. Tabla este ușor de întreținut, foarte rezistentă, iar costurile pentru finisarea exteriorului casei vor fi mai reduse.
De asemenea, dacă alegi tablă fălțuită, nu va fi nevoie să găurești suprafața tablei cu șuruburi. Plăcile se îmbină prin fălțuire și vor fi prinse cu ajutorul unor cleme. Acest tip de tablă este și foarte ușor maleabil, se poate îndoi cu ușurință chiar și la temperaturi scăzute.
Poți să o folosești, astfel, atât pentru acoperișuri complexe, cât și pentru fațada casei. Mai jos poți observa un exemplu de casă care are atât acoperișul cât și două fațade acoperite cu tablă fălțuită.
Case cu fațadă din tablă
Nu e necesar să îți acoperi toată ațada casei cu tablă. Dacă îți dorești o casă ceva mai modernă, care să îmbine mai multe tipuri de materiale, poți alege anumite zone ale casei pe care să le acoperi. Poți alege să acoperi fațada din fața casei, în zona ușii de la intrare.
Poți să alegi să acoperi zona ferestrelor, în special dacă ai mansardă și ferestrele sunt realizate încât să stea vertical, nu oblic. În acest fel, combinația dintre țiglele de pe acoperiș sau tabla, împreună cu tabla folosită pentru a înveli exteriorul ferestrelor va oferi casei tale un aspect modern și minimalist.
Orice fel de combinație estetică ai alege, cu tabla nu vei da greș. Având în vedere faptul că are un aspect foarte simplu și ușor de folosit atât pentru acoperișuri, cât și pentru fațade. Nu va trebui să îți faci griji pentru felul în care aceasta va arăta. Tabla este foarte versatilă, așa că o poți combina atât cu piatră, cât și cu lemn, cărămidă sau alte materiale.
surse: roofart.ro
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îl împarți cu prietenii și să ne apreciezi cu un like: