Lemnul este printre materialele cele mai des folosite pentru decorarea casei. Acesta este preferat in special pentru aspectul rustic pe care îl oferă, dar și pentru avantajele sale practice. Îți vom prezenta câteva modele de case cu lambriu exterior, cât și câteva avantajele unei asemenea case.
Case cu lambriu exterior – avantaje
Așa cum am menționat și mai sus, unul dintre principalele avantaje pe care le prezintă lemnul este aspectul foarte plăcut. Combinația dintre lemn și piatră va face o casă să aibă și mai multă personalitate.
Chiar dacă aspectul rustic este, de obicei, folosit la case de vacanță sau cabane montane, acestea pot oferi căminului dumneavoastră un aer de confort și căldură.
Un alt avantaj al lemnului este că acesta este foarte bun pentru izolația termică a casei. Dacă decideți să folosiți lambriu din lemn pentru exteriorul casei, veți economisi mult mai mulți bani în comparație cu o izolație de polistiren.
Dacă alegeți să puneți lambriu peste o izolație din polistiren, acestea vor putea oferi o izolație și mai bună casei. Izolarea fonică vine la pachet cu izolarea termică oferită de lambriul din lemn. Acest lucru este un bonus, în special dacă locuiți într-un loc zgomotos și aglomerat.
Un alt avantaj îl prezintă ușurința cu care aceste lambriuri pot fi montate. Dacă luați legătura cu un specialist și dacă lambriul este montat și întreținut corespunzător, acesta va rezista foarte mult timp.
Pentru a putea face față schimbărilor prin care trece lemnul la diferențele de umiditate și temperaturi, acesta va trebui întreținut cu anumite produse speciale.
Planuri de case cu lambriu exterior
Planul pe care vi-l prezentăm este al unei case micuțe, cu suprafața utilă de 67 metri pătrați, doar cu parter. Casa are un aspect foarte placut și primitor, datorită combinației dintre piatră și lambriul exterior.
Casa dispune de două dormitoare, o bucătărie combinată cu locul de luat masa, o baie și o sufragerie. Fiecare dintre cele dormitoare are la dispoziție un dressing.
Are o construcție neobișnuită, fiind o casă construită pe lungime, însă felul în care amenajați și decorați interiorul acesteia, va transforma casa într-un loc spațios și primitor.
Următorul plan pe care vi-l prezentăm este tot pentru o casă mică ce are suprafața utilă de 70 mp. Spre desebire de casa precedentă, aceasta are un aspect mai modern, lambriul acoperind doar doi pereți ai casei. Piatra decorativă este și ea folosită pentru a oferi un aspect și mai modern casei.
Casa dispune de două camere, fiind ideală pentru o familie cu doi sau trei membri. Camera de zi este combinată cu locul de luat masa și bucătăria tip open space. Din camera de zi se poate ieși pe terasa din spate.
Pe lângă aceste încăperi, casa mai dispune de o baie și de un spațiu tehnic ce poate fi amenajat drept spălătorie.
Alte modele de case cu lambriu
Există multe alte moduri în care puteți să vă jucați cu modelele și culorile lambriului din lemn. Lemnul este un material foarte ușor de folosit și de modificat în funcție de preferințele dumneavoastră.
Puteți fie să îmbrăcați intreaga casă în lambriu din lemn, fie puteți să combinați lemnul cu piatra și să dați casei o imagine unică. Puteți, de asemenea, să îmbrăcați doar anumiți pereți ai casei, dându-i astfel un aspect tradițional.
Lambriul din lemn arată bine nu doar pe casele cu model tradițional, ci arată extrem de bine și pe casele cu model mai modern.
Oricare ar fi preferințele estetice ale dumneavoastră, lemnul va rămâne foarte mult timp o alegere practică pentru casa dumneavoastră.
surse: constructiicase-lemn.ro, constructii-finisaje.ro