Asociem adesea casele cu mansarda cu ferestrele specifice, la nivelul acoperisului, pe unde patrunde lumina naturala in spatiile intime de la etaj. Sunt elemente de design practice, potrivite pentru acest tip de constructii, asigurand o armonie arhitectonica intregii locuinte. Daca vreti insa sa dati casei voastre un plus de eleganta si personalitate, atunci optati pentru lucarne, acele ferestre in stil traditional de la mansarda, iesite in relief precum niste ochi curiosi care scruteaza indepartarile. Pentru a va convinge de diferenta de natura estetica, va prezentam cateva modele de case cu lucarne.
Primul proiect este o casa cu un design simplu, in forma de L, cu spatiul dintre cele doua volume dedicat unei terase intime, acoperita de o superba pergola din lemn. Locuinta se intinde pe doua nivele, cu o suprafata utila de 179 de metri patrati. Casa integreaza la parter un garaj pentru doua masini, cu acces din interior dintr-o camera tehnica. Tot pe acst nivel gasim un living spatios care cuprinde si sala de mese si bucataria, deschis spre terasa din colt. Doua dormitoare si doua bai completeaza spatiul de la parter. La etaj, trei dormitoare impart o baie, doua dintre ele deschizandu-se spre exterior prin tot atatea lucarne. Casa are un pret estimat la 95.900 de euro.
Al doilea model este o casa cu un design clasic, cu un acoperis in doua ape strapuns de o lucarna, si o armonie cromatica la exterior care graviteaza in jurul tandemului tigla metalica rosiatica, culoare asortata cu alte elemente de design exterioare, si insertiile de piatra de pe fatada. Casa se intinde pe o suprafata utila de 135 de metri patrati si este structurata, la parter, intr-un spatiu de zi ce cuprinde livingul, sufrageria si bucataria, cu acces la o terasa exterioara. Un garaj pentru o masina se afla, de asemenea, la parter. La etaj, trei dormitoare vin la pachet cu balcoane superbe, marginite de o balustrada din lemn.
Al treilea proiect vine din America si descrie o casa cu doua nivele in stil rustic, plina de farmec, cu o fatada dinamizata de frontoane multiple si doua lucarne de dimensiuni diferite. Casa se intinde pe 203 metri patrati, imbinand la parter spatiile de zi cu cele de odihna. Astfel, un dormitor spatios, cu spatii de depozitare si baie proprie, se alatura unui living extins conectat la doua sali de mese, una integrata bucatariei si dedicata micului dejun. O terasa in spate permite accesul din living si din bucatarie deopotriva. La etaj, pe langa cele doua dormitoare, se strecoara si o camera tip bonus, un spatiu rezervat pasiunilor si intimitatii.
Surse: Archipelag.ro, Eproiectedecase.ro, Homeplans.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: