Va prezentam cateva modele frumoase de case cu mezanin, pe care le puteti adopta cu incredere in conditiile in care decideti sa va construiti o casa.
Pe langa faptul ca proiectele de case cu mezanin sunt la moda, cel putin in ultima perioada, mezaninul este o modalitate excelenta de a crea o extensie a spatiului de locuit sau de a adauga o camera suplimentara.
Ce este mezaninul?
Mezaninele pot fi ciudate si neobisnuite la prima vedere, intrucat isi gasesc adesea loc sub acoperis sau streasini, actionand ca o galerie deasupra podelei de dedesubt.
In mod eficient, un mezanin este o podea partiala sau un balcon glorificat. Inainte de a va decide daca veti construi o casa cu mezanin sau nu, trebuie sa luati in calcul anumite aspecte pe care le vom enumera mai jos:
1. Planificarea mezaninului
Adaugarea unui mezanin nu afecteaza exteriorul unei cladiri, de aceea adesea nu este necesara o permisiune de constructie. Cu toate acestea, orice element care schimba panta unui acoperis sau adauga un dormitor, are de obicei nevoie de o astfel de aprobare de constructie, de aceea este intotdeauna bine sa verificati cerintele legale si, daca este nevoie, sa obtineti aprobarea inainte de inceperea oricarei constructii sau lucrari pregatitoare. Un apel rapid catre un ofiter de serviciu ar trebui sa clarifice daca veti avea sau nu nevoie de o permisiune pentru proiectul casei dumneavoastra.
2. Modificari structurale
Lucrarile de constructie pot fi destul de grele, deoarece un mezanin va adauga o greutate suplimentara peretilor de sprijin din casa dvs., motiv pentru care mezaninul va avea nevoie de propria structura de sustinere. Un astfel de element arhitectural poate insemna uneori modificarea acoperisului si a tavanului. De aceea este important sa consultati un inginer pentru proiectarea unei case cu mezanin. Este necesar sa furnizati calculele si informatiile necesare pentru reglementarile de constructie pentru a va asigura ca lucrarile se incadreaza in cerintele legale.
3. Reglementari de constructie
Problema principala care ar putea afecta proiectul de casa este riscul de incendiu. In mod normal, este mai bine sa proiectati mezaninul astfel incat casa scarii sa nu aiba nevoie de lucrari de modernizare. In plus, suprafata adaugata de dvs. nu ar trebui sa depaseasca 50% din dimensiunea spatiului peste care se afla amplasat mezaninul, de exemplu camera de zi de la parter.
Marginea mezaninului va necesita, de asemenea, paza – o balustrada – pentru a preveni caderea, iar in multe cazuri, acest element poate fi proiectat ca o biblioteca sau un perete de depozitare ori un perete fals (cum se mai numeste), astfel incat sa se imbunatateasca designul si functionalitatea generale.
Beneficiile proiectelor de case cu mezanin
Mezaninele sunt utilizate frecvent in arhitectura moderna, care pune accent puternic pe lumina si spatiu.
Mezaninele ajuta la structurarea unui spatiu cu tavan inalt, facandu-l mai personal si mai putin vast, si poate crea de asemenea spatiu suplimentar de locuire. Termenul „mezanin” nu implica o anumita functie, deoarece mezaninele pot servi unei game largi de scopuri .
Modelele de case cu mezanin sunt foarte variate si, in plus, indeajuns de inovative, incat sa va permita sa construiti o casa de bun gust, in care sa va simtiti realmente confortabil.