Revenim asupra subiectului caselor moderne, abordate de data aceasta dintr-o alta perspectiva, acea a transparentei, la propriu. Traim vremuri in care deschiderea este incurajata, la nivel comportamental si nu numai, pentru o comunicare mai eficienta si a inspira incredere interlocutorului.
Si in constructii, transparenta vine sa aduca un plus de eleganta, conectand interioarele la mediul exterior, mai ales cand structurile sunt amplasate in natura. Vedem mai jos trei case cu pereti din sticla, care inlatura orice bariera intre spatii si le contopesc pentru o experienta finala uimitoare.
Casa cu pereti din sticla: locuinta pe un singur nivel
Am ales pentru primul exemplu o casa tip bungalow, pe un singur nivel, intinsa pe o suprafata de 220 de metri patrati. Se prezinta ca un spatiu de locuit deschis in interior care, gratie suprafetelor vitrate majoritare care incing casa de jur imprejur.
Locuinta inglobeaza tehnologii de ultima ora, precum panouri fotovoltaice, incalzire in pardoseala si sisteme de aer conditionat integrate, pentru a-si reduce amprenta de carbon. In plan, locuinta se constituie dintr-un spatiu deschis care include livingul, sala de mese si bucataria, cealalta jumatate fiind rezervata dormitoarelor, ambele sectoare cu acces direct la terasele exterioare.
Casa cu pereti din sticla: 427 mp
Al doilea proiect este o casa moderna de suprafata mare, intinsa pe trei nivele si o suprafata utila de 427 de metri patrati. Casa, construita in orasul canadian Vancouver, este partial ingropata in pamant, astfel incat al treilea nivel, unde se afla terasele si garajul, sa fie la acelasi nivel cu solul.
Locuinta gripeaza numeroase spatii cu utilitate diversa, dormitoarele fiind concentrate pe primul si al treilea nivel. Toate incaperile care se gasesc la primul si al doilea etaj ofera insa privelisti spectaculoase de jur imprejur.
Casa cu pereti din sticla: locuinta pe malul unui lac
In fine, am ales pentru al treilea proiect o casa de mici dimensiuni, ridicata pe malul unui lac din Finlanda. Este practic o cabana aproape integral construita din sticla in structura careia intra un singur dormitor, conceputa ca refugiu temporar pentru cei care vor sa se reculeaga in inima naturii, departe de agitatia oraselor. Pozele de mai jos vorbesc de la sine despre cat de bine este integrata mica structura din sticla in mediul natural inconjurator si experienta unica pe care o ofera ocupantilor.
Surse: Houseplans.com, Archdaily.com, Houzz.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: