Casa de vis este, in general, casa pe care ti-o doresti, dar pe care ti-o permiti in ultima instanta. Mica, mare, nu mai conteaza, ci doar faptul ca devine micro-universul in care iti regasesti linistea interioara peste zi, iar planurile ti se astern cuminte din nou in minte. Si ce altceva poate ajuta mai bine si mai eficient in tot acest proces de regasire personala decat o casa din lemn? Un mic colt de natura stramutat intre peretii locuintei tale, in forme diferite, dar toate emanand acelasi aer clasic, relaxant. Mai jos gasiti trei proiecte de case de vis din lemn, punctand diferite tipuri de design.
Primul exemplu este o casa din lemn in stil american, intinsa pe trei nivele (subsol, parter si mansarda) si o suprafata de 232 de metri patrati. Casa are in structura sa doua volume distincte, cel mai mic adapostind un garaj pentru doua masini. Ambele structuri se remarca printr-un design captivant, cu frontoane multiple care adapostesc lucarne imbracate in lemn si care, alaturi de ferestrele largi, dau personalitate locuintei. Subsolul ascunde, pe langa o camera tehnica si una de depozitare, doua incaperi dedicate timpului liber si un dormitor. Nivelul principal se prezinta ca un spatiu deschis care reuneste incaperile de zi cu acces pe doua terase, cu un dormitor plasat intr-un colt linistit. La etaj se afla alte doua dormitoare, un birou mic, restul spatiului fiind deschis catre parter.
Al doilea proiect este tot o casa din lemn, una moderna de data aceasta, cu etaj si o suprafata construita de aproape 200 de metri patrati. Casa impresioneaza de la prima vedere prin deschiderea sa gratie suprafetelor vitrate generoase pe ambele nivele care inlatura practic orice bariera fizica intre interior si exterior. Parterul este in mod practic dedicat spatiilor de zi, cu un living delimitat de bucatarie si sala de mese, dar ambele incaperi conectate la terasa laterala care se intinde sub o superba pergola. La etaj se afla doua dormitoare si un birou cu acces pe doua balcoane. Pretul variaza in functie de tehnologia utilizata in constructia casei din lemn, intre 110 si 220 de euro/metrul patrat.
In fine ultima casa vine pe doua nivele si o suprafata de 161 de metri patrati. Designul clasic desfata privirea prin acelasi joc de volume si suprafete vitrate, dandu-i fatadei un aspect plin de vitalitate. Parterul vine in structura clasica a spatiilor de zi impartite intre living si sala de mese si, respectiv, bucataria, ambele conectate la exterior, in vreme ce la etaj, spatiul este impartit intre trei dormitoare si un birou. Pretul porneste de la aproape 19.000 de euro, structura standard.
Surse: Mywoodhome.com, Caselemnconstructii.ro, Case-de-lemn.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: