Casele din caramida au purtat mereu cu ele acel aer clasic care la exterior inspira respect, in paralel cu interioare confortabile, aduse in vremurile din prezent. O simbioza clasic-modern care se pliaza foarte bine pe orice mediu, fie dintr-un cartier luxos, fie intr-unul modest de la suburbii. Sunt case care imbina farmecul traditional cu inovatiile vremurilor contemporane pentru o experienta autentica si comoda. Vedem mai jos cateva astfel de proiecte de case din caramida veche.
Primul proiect descrie o casa traditionala cu mansarda, care impresioneaza printr-o fatada incadrata in coloane solide in spatele careia se intrinde o veranda cocheta. Locuinta surpinde, de asemenea, printr-o unitate cromatica aproape perfecta, centrata pe armonia dintre suprafetele de caramida, acoperis si coloane. Casa se intinde pe o suprafata de 175 de metri patrati si are concentrat intregul spatiu de locuit la parter unde gasim o camera de zi, sala de mese si bucataria intr-un spatiu dechis care este flancat de doua terase. Trei dormitoare se afla si ele la parter, cel principal cu acces pe veranda de la intrare. La etaj, o camera bonus cheama la momente de intimitate si la redescoperirea pasiunilor.
Al doilea exemplu este o casa pe doua nivele care se incadreaza in aceleasi linii traditionale, dar cu un design mai complex si o fatada brazdata de numeroase frontoane. Locuinta se intinde pe 200 de metri patrati si este structurata, pe primul nivel, in acelasi spatiu deschis care cuprinde livingul, sufrageria si bucataria, alaturi de un dormitor. Camerele de zi se deschis nu intr-una, ci in trei terase exterioare, una fiind spatiul pentru grill. Locuinta are si un subsol cu iesire afara unde se afla doua dormitoare si o camera de recreere.
Al treilea proiect creioneaza designul unei case ideale pentru un teren in panta, ca si precedenta, de altfel. Locuinta cu mansarda si subsol cu deschidere exterioara are o suprafata de 223 de metri patrati, avand spatiul central al primului nivel dedicat camerelor de zi, cu acces pe doua verande spatioase. Dormitorul principal se muleaza pe un volum in relief al cladirii si se bucura atat de o baie cu un tavan tip bolta, cat si de doua dresinguri dispuse fata in fata. Alte doua dormitoare, alaturi de o camera de recreere, se afla la subsol, conectate la o terasa si o veranda, in timp ce la mansarda se afla o camera spatioasa tip bonus, cu o utilitate care sa se plieze in timp pe alte nevoi ale proprietarului.
Surse: Dongardner.com, Dreamhomesource.com, Eplans.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: