Grija fata de natura nu se traduce doar prin aruncatul gunoiului la cos. Pe masura ce mediul inconjurator se incovoaie sub presiunea urbanizarii si a industrializarii, unii temerari au depasit granitele conventionalului manifestandu-si preocuparea fata de Mama Natura intr-o maniera cu totul originala: construindu-si case din materiale reciclate. Excentrici sau nu, ei au demonstrat cu prisosinta ca locuinta este pana la urma acel spatiu care raspunde practic nevoilor tale, avand grija, in plus, si de mediul inconjurator. Daca e asa sau nu, vedem in aceste exemple de case din materiale reciclate.
Primul model este o casa ridicata din 25.000 de sticle reciclate si puse una langa alta cu ajutorul mortarului clasic. Aceasta locuinta unica impodobeste peisajul natural din insula Prince Edward, Canada.
Poate aveti impresia ca o „zidarie” din sticla poate fi usor de ridicat. Asa o fi, dar in niciun caz nu este la indemana oricui sa construiasca o casa folosind vechituri dintr-o groapa de gunoi. „Castelul din deseuri” din imaginea de mai jos este realizarea unui profesor american de liceu care a inceput munca la el de prin anii ’70, cheltuind in total suma de… 500 de dolari.
Probabil va frecati la ochi si va vine greu a crede ca ceea ce vedeti mai jos, aceasta casa cu un design futurist, este o locuinta construita din bucati metalice provenite de la un vechi avion de pasageri. Lesne de anticipat, casa a fost comandata de un fost pilot, iesit acum la pensie.
O casa din lut, asemanatoare de la exterior multor altor proiecte ridicate din acest material oferit din abundenta de natura. In realitate insa, pe sub tencuiala de lut a acestei casute mexicane se afla o structura construita din cutii de conserve, sticle, cauciucuri si alte deseuri. Gaurile pe care le vedeti pe fatada cladirii sunt cutii de bere.
Tot pe o fundatie din cauciucuri umplute cu balast si-a ridicat casa un tanar inginer iesean, casa ecologica mai avand in structura sa materiale naturale, precum piatra, lemnul si lutul. Fundatia pe cauciucuri asigura o buna amortizare in cazul unei miscari seismice.
In fine ultimul proiect vine cu un plus de estetica, de nici nu zici ca este vorba despre o casa ridicata din materiale reciclate. Probabil ati intuit deja, cabana din imagine a fost ridicata folosindu-se versatilii paleti din lemn.
Surse: Criticalcactus.com, Digi24.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: