Casele modulare sunt rezultatul aceluiasi curent, tot mai puternic resimtit in domeniul locuintelor, conturat de nevoia crescuta de mobilitate a oamenilor. Sunt, in geneal, case care imbina avantaje de ordin estetic, economic, ecologic, dar si de eficienta energetica. In acelasi timp, prin faptul ca toate elementele structurale sunt interschimbabile, proprietarii isi pot personaliza locuinta si o pot adapta nevoilor proprii, dar, mai ales, bugetului. Nu in ultimul rand, gratie acestui specific, sunt case care se ridica mult mai usor, fapt ce se reflecta si in costul final. Vedem mai jos cateva astfel de case din module prefabricate locuinte cu un design, in general, simplu, cu iz industrial, dar foarte practice.
Am ales pentru inceput o casa cu doua nivele, intinsa pe o suprafata de 150 de metri patrati. Este o casa cu un design simplu, specific acestui tip de casa, care consta in doua corpuri unite la mijloc de un spatiu care cuprinde vestibulul si o terasa in partea superioara. Dupa cum se poate vedea din planurile atasate, casa poate fi extinsa prin adaugarea unui dormitor. Parterul este dedicat spatiilor de zi, alaturi de o camera bonus care se poate plia pe nevoile practice ale proprietarului. La etaj se afla doua dormitoare (sau 3, in functie de varianta de plan aleasa) despartite la mijloc de o terasa discreta, accesibila din ambele camere.
Al doilea model este o casa pe un singur nivel, cu o suprafata de aproape 50 de metri patrati. Este o casa din module prefabricate, izolata termic, care poate fi oricand „impachetata” si mutata acolo unde il poarta planurile pe proprietar. Structura locuintei este una simpla si consta intr-un living care cuprinde si bucataria, o baie si un dormitor, alaturi de numeroase spatii de depozitare. O terasa spatioasa se deschide in spate, accesibila atat din living, cat si din dormitor, compensand spatiul restrans din interior.
In fine, ultimul exemplu este o casa a carei forma finala este, de asemenea, data de nevoile proprietarilor. Este o casa care poate porni de la un modul simplu, dar caruia ii pot fi atasate altele, extinzand semnificativ spatiul de locuit. Ceea ce vedeti mai jos este o formula de locuit conceputa pentru o familie din patru membri, doi parinti si doi copii, cu spatiul impartit in trei dormitoare, doua bai, un living, o sufraferie si o bucatarie la un loc, alaturi de o terasa care masoara nici mai mult nici mai putin de…60 de metri patrati. Pe site-ul sau, producatorul nu ofera date despre costuri, dar spune ca pretul pe metru patrat este dat intr-o proportie de peste 70% de gradul de finisaj.
Surse: Livinghomes.net, Smallhousebliss.com, Prefabeco.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: