Casele mici si usor de intretinut sunt preferatele familiilor trecute de a doua tinerete, care aleg sa duca o viata linistita, la curte. Va prezentam trei modele interesante, cu cate doua dormitoare si suprafete sub 100 de metri patrati.
Prima casa prezentata are 89 de metri patrati si este organizata functional pe nivelul parterului. Este o locuinta moderna, a carei zona de zi este compusa din living, cu bucatarie open space si locul de luat masa, o camera tehnica si un grup sanitar. Livingul are acces la o terasa acoperita de aproape 10 metri patrati, unde cei ai casei si invitatii lor se pot relaxa in zilele cu vreme buna.
Pentru zona de noapte, proprietarii au la dispozitie doua dormitoare despartite de o baie. Una dintre camere are 12,65 metri patrat, iar cealalta – 12,35 metri patrati, spatiu suficient pentru un pat confortabil, dulapuri si chiar si un mic birou. Este o casa practica si eficienta, avand o volumetrie simpla, cu linii curate si aspect exterior minimalist.
Casa cu aspect traditional
A doua casa prezentata are 81 de metri patrati si un aspect exterior traditional si echilibrat. Folosuta ca locuinta permanenta sau drept casa de vacanta,ofera un inalt grad de functionalitate al compartimentarii interioare pentru a economisi spatiu si a obtine un maxim de confort. Planul parter include doua dormitoare, living, bucatarie si baie.
Livingul este cat o sufragerie de bloc (18 metri patrati), iar langa se afla bucataria de 8,3 metri patrati. Dormitoarele au 13,6 si, respectiv, 10,9 metri patrati, iar singura baie a casei – 4,3 metri patrati.
Locuinta pentru doua persoane
Ultima casa prezentata este si cea mai mica, avand o suprafata utila de doar 43,62 de metri patrati. Este o optiune practica pentru o familie de pensionari, care vor sa se bucure de beneficiile unui camin primitor. Livingul si bucataria au impreuna 18 metri patrati, iar fiecare dintre cele doua dormitoare – aproximativ 10 metri patrati.
Fiind o casa din lemn, constructia se realizeaza intr-un timp mult mai scurt, fata de zidaria clasica. Un alt avantaj important este consumul de energie, mai mic cu pana la 50%. In plus, izolatia termica oferita de un perete pe structura de lemn este superioara unui perete de beton.
Surse: casedetop.ro, proiectecasevile.ro, case-de-lemn.com