Va prezentam cei 8 pasi pe care trebuie sa ii urmati pentru a ridica o casa rezistenta pe structura metalica.
Un constructor roman de case pe structura metalica de calitate, Mexi Group – al carui portofoliu include locuinte din Romania, dar si din state ca Italia si Norvegia -, ne arata care sunt cei 8 pasi care trebuie urmati pentru implinirea acestui vis.
Pasul 1. Nicio constructie legala nu poate incepe fara intocmirea unor documente ca certificatul de urbanism, autorizatia de constructie, studiu geotehnic pe baza caruia se executa fundatia.
Pasul 2. Proiectul casei tine si de estetica, insa mai ales de rezistenta. Aceste proiecte se realizeaza cu programe speciale care fac inclusiv verificari de rezistenta a structurii la vant, incarcari cu zapada sau chiar la calamitati naturale.
Pasul 3. Fundatia unei case metalice este realizata de regula de catre beneficiar, insa poate fi turnata, la cerere, si de constructorul de case metalice. Aceasta fundatie trebuie sa urmeze planul tehnic eliberat de constructor. Fiind case pe structura metalica usoara greutatea casei este mai mica si nu necesita o fundatie foarte mare si adanca.
Pasul 4. Atunci cand fundatia s-a uscat, se poate trece la montarea structurii metalice propriu-zise, din otel superior. Aceasta etapa dureaza intre una si trei saptamani. Pe exteriorul casei, dar si pe acoperis se vor monta placi speciale rezistente atat la foc, cat si la apa.
Pasul 5. Odata realizata structura metalica si montate placile de care vorbeam mai sus, se aplica o folie anticondens pe acoperis si se asaza riglele pentru sustinerea tiglelor. Apoi, urmeaza insiruirea tiglelor si montarea restului de accesorii pentru invelitoare.
Pasul 6. Urmeaza izolatia interioara si exterioara. Prima se realizeaza cu vata bazaltica de mare densitate sau, daca clientul doreste, cu spuma poliuretanica. La exterior, montarea placilor de polistiren expandat de 10 centimetri va fi misiune usoara, placile montate anterior pe structura metalica reprezentant o baza excelenta.
Se recomanda si izolarea pardoselii, cu polistiren extrudat de 5 centimetri, peste care se toarna o sapa semiuscata. Alegerea unui polistiren gros, de 5 centimetri, are si un alt avantaj: se pot astfel masca sub pardoseala atat cablurile electrice, cat si tevile de la instalatia sanitara.
Pasul 7. Imediat dupa efectuarea izolatiei se introduc in pereti cablurile electrice si tevile pentru instalatia sanitara. Cum peretii casei sunt realizati din profile de 140 mm, pe langa vata minerala de 100 mm este loc suficient pentru introducerea cablurilor electrice si tuburile intalatiilor sanitare neafectand izolatia casei.
Pasul 8. Urmeaza finisajele. La interior, o folie anticondens aluminizata este montata peste profilele de rezistenta, iar peste aceasta se vor monta doua straturi de gips carton. Placile se vor gletui si zugravi, iar in bai si bucatarii se va monta faianta si gresie.
La exterior, se aplica peste polistiren o masa de spaclu armata cu plasa din fibra de sticla, pentru a trage apoi tencuiala decorativa. Beneficiarul poate alege si alte forme de decorare a casei, cum sunt caramida aparenta sau alte elemente ornamentale.
Puteti vedea locuinte realizate de cei de la Mexi Group AICI.