Casele modulare au aparut din nevoia de mobilitate a oamenilor si reprezinta o noua tendinta in realizarea unei constructii, imbinand multiple avantaje de ordin estetic, economic, ecologic, dar si de eficienta energetica. In acelasi timp, prin faptul ca toate elementele structurale sunt interschimbabile, proprietarii isi pot personaliza locuinta si o pot adapta nevoilor proprii, dar, mai ales, bugetului.
Pe langa designul ingenios, futurist, casele modulare mai prezinta si avantajul unor costuri inferioare comparativ cu locuintele ridicate in mod clasic in conditiile in care elementele structurale sunt prefabricate, cu costuri si un timp de productie mai redus. Astfel, pe langa faptul ca sunt economice, casele modulare sunt eficiente energetic, ecologice si estetice, cu un design care le scoate in evidenta.
Am ales cateva modele de case modulare ieftine. Prima este o casa modulara din lemn cu o suprafata de 96,3 metri patrati, alaturi de alti 40,3 metri patrati reprezentati de terase. Locuinta cu parter are doua dormitoare, un living, o sufragerie, doua bai si o veranda. Cu un design compact, casa modulara este combinatia perfecta intre nevoia de spatiu si un buget redus.
Al doilea exemplu este o locuinta modulara cu aceleasi dimensiuni si structura interioara, dar cu un design putin diferit. Practica si cu un design atragator, casa modulara se poate plia pe orice suprafata de teren si este solutia ideala pentru un cuplu aflat la inceput de drum.
Al treilea exemplu este o casa care are in structura sa trei module. Este, spun constructorii, o formula de locuit pentru membrii unei familii de 2 adulti si doi copii, sau membrii unei familii de 2 adulti si un copil care doresc un spatiu mai extins. Atat in zona urbana cit si in cea rurala, satisface toate functiile de habitat modern.
La exterior, casa modulara este placata cu lemn deoarece structura este astfel respirabila, fara acumulari de umiditate. Mai mult, intretinerea este usoara si practica iar stratul de lac performant protejeaza structura de factorii externi. In interior, dispunerea unei suprafete vitrate cu comunicare directa in exterior elimina complet senzatia de spatiu restrans.
Constructorii spun ca pretul variaza in functie de cerintele clientilor si gradul de personalizare a fiecareia dintre aceste locuinte. Am gasit insa un pret pentru locuinta modulara Soleta One, de 48 de metri patrati, prezentata in imaginea de deschidere, estimat la 28.200 Euro plus TVA. Peste ocean, pretul estimat al unei locuinte modulare este de 500 de dolari pe metru patrat construit.
Surse: Case-economice.ro, Prefabeco.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: