Materialele de constructie, precum si timpului de executie sunt cei mai importanti factori atunci cand vine vorba de realizarea unei case. Astfel, romanii inclina din ce in ce mai mult spre locuinte realizate din materiale naturale si ecologice, care se construiesc rapid si au un consum redus de energie. Este vorba despre case prefabricate din lemn pe sistem german, care pe langa avantajele enumerate la sus, au si costuri reduse, fata de casele traditionale. Aflam multe lucruri despre aceste case prefabricate din lemn pe sistem german, in randurile de mai jos.
Case prefabricate din lemn pe sistem german. Materiale folosite
Casele prefabricate din lemn pe sistem german sunt constructii ecologice, care nu elimina noxe, asa cum se intampla in cazul unor constructii clasice, de exemplu. Lemnul folosit este un material 100% natural si reciclabil, care nu polueaza mediul inconjurator la punerea in opera, dar nici la procesul de fabricatie. Este un material viu, care respira, realizand schimbul de aer in mod natural si eliminand senzatia de sufocare.
Case prefabricate din lemn pe sistem german. Timp de executie
Casele prefabricate din lemn pe sistem german sunt case realizate in fabrica, in conditii de uscare, perfect controlate. Ulterior, casa este impachetata si livrata proprietarului, pentru a fi montata pe fundatia deja executata. Datorita tehnologiei folosite, realizarea unei astfel de case, cu suprafata de pana la 200 metri patrati, dureaza cel mult 7 zile. Pentru a ajunge in stadiul de „casa la rosu” este nevoie de 18 pana la 30 de zile, iar o „casa la cheie” poate fi gata in mai putin de 60 de zile. Un alt aspect important de mentionat este ca aceste case prefabricate din lemn pe sistem german se pot monta in orice anotimp si la orice temperatura.
Case prefabricate din lemn pe sistem german. Avantaje
Pe langa cele mentionate mai sus, aceste case prefabricate din lemn pe sistem german mai au multe avantaje. Unul foarte important de mentionat este consumul redus de energie. Lemnul, prin natura sa, este un foarte bun izolator termic, coeficientul de conductibilitate termica fiind mult mai redus comparativ cu betonul, otelul sau caramida, ceea ce justifica eficacitatea folosirii lui ca material pentru izolatie termica. Izolatia termica este realizata intre grinzile de lemn cu vata bazaltica tip caseta-vata cu densitate ridicata de 40kg/mcub autoportanta, izolatie care se utilizeaza in peretii exteriori, peretii interiori, la planseul dintre etaje si la izolatia acoperisului. Datorita proprietatilor izolatoare foarte bune ale acestor doua tipuri de materiale (lemn si vata bazaltica), peretele exterior este echivalentul unui perete de caramida cu grosimea de aproximativ 100 cm(1 metru), ca si rezistenta la transfer termic.
Un alt avantaj este reprezentat de costurile reduse. Economisirea apare inca de la nivelul fundatiei, datorita greutatii relativ reduse a suprastructurii de lemn – in comparatie cu structura clasica pe zidarie, consumul de materiale necesare realizarii fundatiei (beton, fier) fiind mai mic cu pana la 40%.
Nu in ultimul rand, aceste case prefabricate din lemn pe sistem german au o izolatie fonica foarte buna. Folosind o structura de lemn precum si o izolatie a peretilor cu lana de lemn sau vata bazaltica, proprietarii beneficiaza de tot confortul acustic pe care lemnul il poate conferi – acesta preia foarte mult din vibratiile ce duc la zgomot deranjant si amortizeaza socurile foarte bine.
Foto: casemexi.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: