Caramida ramane o optiune des intalnita printre materialele de constructie a caselor. Confera trainicie, confort si eleganta unei locuinte, indiferent de mediul in care este ridicata, scotand-o usor in evidenta prin aspectul sau inconfundabil. In asociere cu lemnul si piatra, caramida desavarseste fatada unei case, trasandu-i un caracter rustic plin de personalitate, asa cum vom vedea in exemplele de mai jos. Admirati cateva modele de case rustice din caramida in urmatorul material, locuinte cu un design simplu, traditional, plin de farmec.
Primul proiect este al unei case cu un singur nivel, cu o suprafata de 153 de metri patrati. Locuinta, cu un aspect clasic, se distinge prin elemente care o personalizeaza, precum combinatia lemn-caramida pe fatada, o veranda spatioasa in care se deschid livingul si un dormitor, doua lucarne frumoase si un cos de fum din caramida care se ridica pe una din laturile laterale. In interior, spatiul este impartit in mod practic intre camerele de zi, un living, o sufragerie si o bucatarie contopite, cu deschidere atat pe o terasa din spatele casei, cat si pe veranda din fata, si trei dormitoare, unul cu acces direct in exterior. Podul poate fi organizat dupa bunul plac al proprietarului, prezenta celor doua lucarne facilitand amenajarea unor spatii de odihna.
A doua casa, mult mai mare, de 230 de metri patrati, se intinde tot pe un singur nivel. Este o casa cu un design impozant, in care fatada din caramida face loc unor forme interesante si dinamice conturate in jurul ferestrelor si intrarii principale. Centrul casei este rezervat spatiilor dedicate familiei, unde, alaturi de living, sufragerie si bucatarie, mai gasim si o camera pentru micul dejun conectata la veranda din spate casei. Patru dormitoare spatioase, un birou si un spatiu de joaca pentru copii intregesc spatiul de pe singurul nivel. Podul generos poate servi ca spatiu de depozitare.
Al treilea proiect este o casa pe doua nivele de data aceasta, care acopera circa 336 de metri patrati. Construita din caramida si piatra, locuinta afiseaza un design traditional, cu aer rustic, in care ferestrele largi, deschise in volume diferite, si spatiile exterioare de relaxare capteaza intreaga atentie. Parterul este un adevarat labirint de spatii, in care camerele de zi, cu utilitate diferita dupa cum reiese din plan, se intrepatrund cu dormitoarele, un birou si un atelier, toate convergand in terasele vaste din spatele casei. La etaj se afla trei dormitoare si o camera pentru relaxare, alaturi de un colt deschis in care livingul de la parter urca impozant intr-o deschidere plina de frumusete.
Surse: Architecturaldesigns.com, Houseplans.net, Dongardner.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: