Romanii care cauta case traditionale sub 100 mp trebuie sa stie ca exista arhitecti care le pot indeplini dorinta de a avea o locuinta ca in vremea copilariei la bunici sau la rudele de la sat.
Adrian Paun este unul dintre arhitectii care realizeaza proiecte de case traditionale sub 100 mp. Locuintele in stil neoromanesc ofera tot confortul pentru o familie mica.
Case traditionale sub 100 mp. Roua zorilor, ideala pentru vacante
Cu o suprafata utila de 55 de metri patrati, Roua Zorilor este una dintre cele mai frumoase case mici, cu pridvor, proiectate de Adrian Paun. La parter se afla camera de zi si bucataria, baia si terasa, iar la mansarda – doua dormitoare.
La mansarda se ajunge pe o scara amplasata din partea din spate a casei. Dormitoarele au fost amenajate in locul podului si luminate prin ferestre de tip velux.
Pentru structura parterului s-au folosit cadre beton armat si zidarie, iar sarpanta este realizata din lemn uscat si tratat. Pentru pardoseala, arhitectul recomanda parchet in zonele uscate si gresie sau piatra antiderapanta in zonele umede.
Casa Ana, o combinatie de stiluri
Pentru Casa Ana s-a apelat la o combinatie intre arhitectura traditionala romaneasca si arhitectura neoromaneasca. Astfel, daca volumetria casei este oarecum simpla, rectangulara, detaliile decorative din stilul romanesc aduc un plus de farmec.
Si ne referim aici la soclu, ancadramente de usi si ferestre, stalpii sculptati din lemn si cornisa.
Casa Ana are o suprafata utila de 70 de metri patrati. Dispune de tot confortul necesar: baie, camera de zi, living si doua dormitoare. Din hol se poate ajunge la oricare dintre incaperi.
Bucataria și camera de zi sunt grupate spre sud, cu ieșire la terasa. In partea de nord se afla dormitoarele, cu iesirea catre pridvor.
Confort pentru doua persoane
O casa ceva mai mica, denumita Floarea Soarelui, ofera tot confortul dorit pentru o familie fara copii. Cu o suprafata utila de 75 de metri patrati, locuinta are o camera de zi, o bucatarie, o bucatarie de vara, un dormitor, o terasa, o baie si o camera tehnica.
Proprietarul a cerut ca bucataria de vara sa fie integrata in casa. Acest spatiu se poate insa transforma oricand intr-un al doilea dormitor, daca e nevoie de mai mult spatiu pentru dormit.
Astfel, proprietarul poate renunta la bucataria de vara pentru a amenaja, de exemplu, camera copilului, in cazul in care familia se mareste.
Structura parterului este realizata pe strctura de cadre de beton armat şi zidărie eficienta termic. In privinta acoperisului, pentru toate cele trei case prezentate se poate folosi tigla – ceramica sau metalica.
Sursa: case-frumoase.ro