Daca vrei sa iti oferi o experienta inedita, diferita de tot ceea ce ai incercat pana acum in materie de turism, poti alege sa te cazezi intr-un loc cu adevarat deosebit: in casele-butoi!
Tinerii antreprenori au preluat modelul de case in forma de butoi, construind acest tip de locuinte langa plantatii de vii sau mure, cu scopul de a oferi celor interesati o experienta completa, diferita de tot ceea ce au experimentat in trecut in zonele de camping.
Afacerea s-a dovedit extrem de profitabila: turistii au inceput sa fie din ce in ce mai interesati sa-si petreaca timpul liber in pensiuni agro- turistice unde se pot bucura de natura, dar si de o cazare confortabila.
Cum arata casele-butoi?
Casele-butoi par desprinse din povestile cu pitici sau hobbiti, datorita designului si materialelor din care sunt construite.
Dimensiunile butoaielor difera in functie de preferinte, avand o lungime de pana la maxim 6 metri si un diametru de pana la 3 metri. Sunt confectionate din lemn de molid sau brad, in conformitate cu cerintele UE.
Casele-butoi sunt ideale ca spatii de cazare in diverse zone de camping eco sau in zonele unde se practica o activitate turistica sezoniera, dar sunt potrivite si pentru a aduce gradinii tale un aspect cu totul neobisnuit, caci pot fi foate bine utilizate pe post de magazie sau ca loc unde poti servi masa ori primi invitatii.
Atunci cand sunt utilizate in zonele de camping, casele-butoi sunt dotate cu tot ceea ce este necesar pentru a fi confortabile. La interior, poti gasi un pat matrimonial sau doua paturi de o persoana, baie, aer conditionat si curent electric, adica aproximativ aceleasi conditii ca in spatiile de cazare moderne.
Cat de avantajoase sunt casele-butoi?
Casele-butoi sunt utilizate in zonele unde se doreste mentinerea echilibrului ecologic si sunt extrem de rezistente, datorita faptului ca lemnul este un material de constructie de calitate, fiind binecunoscute rezistenta si fiabilitatea lui. Antreprenorii care isi doresc sa investeasca in turism pot opta pentru aceste modele de case in forma de butoi.
Printre avantajele oferite de acestea se pot enumera:
- construirea caselor-butoi este realizata intr-o perioada de timp mult mai scurta decat daca s-ar opta pentru utilizarea altor tipuri de materiale, precum caramida, in plus, costurile de constructie sunt mult mai mici.
- pentru a incalzi o casa de lemn se foloseste cu 40% mai putina energie decat in cazul altor tipuri de materiale.
- casele-butoi sunt extrem de rezistente si au o durata de viata foarte mare, deoarece lemnul este tratat cu diverse solutii .
- in interiorul acestor case din lemn, umiditatea este optima si aerul este filtrat.
- casele-butoi pot fi personalizate in functie de preferintele clientilor, putandu-se adauga diverse tipuri de usi sau ferestre.
Pe viitor, daca iti doresti o experienta memorabila, incearca sa renunti la camerele din pensiuni si hoteluri si sa te cazezi in case in forma de butoi!