Febra caselor mici pare de nestavilit. De la mic la mare, oamenii se retrag in spatii minuscule pentru a-si descoperi o noua latura a lor, cea care tanjeste dupa libertate si un stil de viata total diferit de al majoritatii. Am prezentat si vom mai prezenta multe proiecte de casute pe masura ce ideile zboara liber, la fel ca dorinta de schimbare a celor care le emit. De data aceasta aruncam o scurta privire la o casa foarte mica construita de un grup de copii de doar opt ani cu scopul de a strange fonduri pentru un club de cercetasi din care fac parte.
Copiii, originari din oraselul american Stoughton, statul Massachusetts, au fost indrumati in acest proiect de Derek Diedricksen, autorul unei carti – Microadaposturi – si realizatorul unei emisiuni TV dedicate acestor tipuri de nano-locuinte. El a explicat site-ului Inhabitat.com ca a vrut sa arate unui club de cercetasi ca membrii sai pot construi mai mult decat casute pentru pasari, invatand in acelasi timp cum sa refoloseasca materiale de la proiecte mai vechi, asa cum a fost cazul casutei ridicate de ei.
Casa este intr-adevar foarte mica, poate cea mai mica pe care am avzut-o vreodata. Are mai putin de 1 metru patrat, insa are o forma bine inchegata, cu elemente cromatice care o personalizeaza si spatii deschise acoperite cu placi de policarbonat. Casuta are si un etaj, acolo unde este amplasat un pat in care un copil poate lesne dormi. Constructorii explica insa ca aceasta casuta poate servi mai multor scopuri intr-o gospodarie, precum o casuta de joaca pentru copii, un mini-studio de arta sau un birou in spate casei. Casuta poate fi usor amplasata pe o platforma construita intr-un copac, mai spun constructorii. Interioarele sunt la fel de colorate, luand ochii de la suprafata foarte mica.
Casuta este acum expusa la un muzeu local si urmeaza sa fie scoasa la licitatie, cercetasii sperand sa obtina cel putin 2500 de dolari pe ea. Nu banii sunt importanti pana la urma, spun ei, ci puterea exemplului care demonstreaza ca reutilizarea materialelor vechi poate ajuta natura in timp ce puteti obtine si o structura estetica si practica in egala masura.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: