Procesul de miniaturizare a locuintelor continua pe masura ce oamenii cauta sa combata preturile in crestere la locuinte cu mijloace alternative.
Astazi vedem o noua casa foarte mica, dar cu o arhitectura care tine cont de toate nevoile umane, in special cea de interactiune directa cu natura. Casuta cu terasa pe acoperis este doar un alt exemplu care demonstreaza ca spatiul poate fi strunit prin idei indraznete.
Casuta a fost construita de un cuplu, sot si sotie, doi pasionati de munte, care au vrut o casa care sa ii insoteasca in timpul drumetiilor lor montane. Casuta este una mobila, putand fi lesne atasata unei camionete si purtata acolo unde se indreapta si planurile de calatorie.
Cu o suprafata totala de circa 35 de metri patrati, aici intrand si terasa de pe acoperis, casuta a fost special amenajata astfel incat sa dispuna de spatii de depozitare generoase pentru echipamentul montan, dar sa fie un mediu prietenos si pentru cei doi caini ai familiei. Imbracata integral in lemn, casuta se integreaza perfect in orice mediu natural unde este amplasata.
Mai mult decat atat, casuta este dotata cu panouri solare care sa produca bruma de energie de care este nevoie, are un sistem de colectare a apei de ploaie si este echipata si cu o toaleta ecologica, ceea ce ii asigura o anumita autonomie pentru o perioada de timp, mai ales vara.
In interior, pe langa spatiile de depozitare inteligent integrate, piesele de mobilier, precum masa, sunt si ele pliabile astfel incat sa nu ocupe loc. In dreapta, imediat ce se intra in casa, se afla o canapea extensibila deasupra careia se desfasoara o platforma care gazduieste un dormitor. Accesul aici se face cu ajutorul unei scari metalice.
In stanga intrarii se afla bucatria si baia, dublate in plan superior de o a doua platforma pentru dormit. Practic, casuta de doar 35 de metri patrati are trei astfel de „dormitoare”. La acest ultim dormitor mentionat se ajunge cu ajutorul unor scari care integeraza si spatii de depozitare.
In capat se deschide o ua care da intr-o scara exterioara care duce spre terasa de pe acoperis. Cealalta jumatate este rezervata panourilor solare.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: