Vanzatorii de locuinte aflate in cele mai bune cartiere din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Constanta si Iasi au marit, in general, preturile trimestrul trecut, potrivit unei analize publicate de imobiliare.ro.
In Bucuresti, sunt zone exclusiviste aflate in nordul orasului. Este vorba despre Herastrau – Nordului (unde preturile s-au majorat cu 0,7%, pana la 2.750 de euro pe metru patrat), Kiseleff – Aviatorilor (+2,3%, pana la 2.660 de euro pe metru patrat util), Dorobanti – Floreasca (unde a avut loc o scadere de 3,4%, pana la 2.240 de euro pe metru patrat util) si Aviatiei (+3,1%, pana la 2.120 de euro pe metru patrat).
In urma unui avans trimestrial consistent, de 8,3%, Zona Dacia – Eminescu a revenit pe pozitia a cincea in clasament, cu o medie de 2.040 de euro pe metru patrat. Fusese devansata, la inceputul anului, de zonele Victoriei – Romana – Universitate si, respectiv, Unirii.
Clujul ramane scump. Ce se intampla in Timisoara
In Cluj-Napoca, arealul central si ultracentral se situeaza, in continuare, pe primul loc, cu o medie de pret de 2.200 de euro pe metru patrat util (in crestere cu 3,2% fata de cele trei luni anterioare), fiind urmat de arealul Gheorgheni – Andrei Muresanu (unde preturile s-au majorat cu 2,1%, pana la 1.930 de euro pe metru patrat util), la egalitate cu Plopilor (tot cu 1.930 de euro pe metru patrat, dupa un avans de 3,5%).
Locurile patru si cinci din clasament sunt ocupate de zonele Marasti – Intre Lacuri – Aurel Vlaicu (cu o medie de 1.810 euro pe metru patrat, dupa un avans de 1,8%) si Buna Ziua – Europa – Calea Turzii (cu 1.800 de euro pe metru patrat, dupa un plus de 2,5%).
Zona Ultracentral – Medicina – Piata Unirii se situeaza, in continuare, pe prima pozitie (cu 1.630 de euro pe metru patrat util) in Timisoara. Este urmata de Complex Studentesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion (+0,4%, pana la 1.400 de euro pe metru patrat) si Zona Central – Balcescu – Take Ionescu – Piata Maria (+0,6%, pana la pana la 1.380 de euro pe metru patrat).
De pe locul al doilea in top in T1 2020 (la egalitate cu arealul Complex Studentesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion), Zona Torontalului a trecut pe cel de-al patrulea. Pozitia a cincea in clasament este ocupata de Circumvalatiunii (-0,8%, pana la 1.340 de euro pe metru patrat).
Au crescut preturile in Constanta
In orasul de la malul marii, arealul Faleza Nord – Trocadero – City Park Mall – Capitol – Delfinariu se situeaza, in continuare, in fruntea clasamentului zonelor cu cele mai scumpe apartamente. Pretul mediu solicitat de catre vanzatori se situeaza, aici, la 1.440 de euro pe metru patrat util, in crestere cu 1,2% fata de cele trei luni anterioare.
Pe urmatoarele locuri se gaseste, la foarte mica distanta intre ele, zona Central – Ultracentral – Peninsula (cu un avans trimestrial de 2,2%, pana la 1.270 de euro pe metru patrat). Aceasta este urmata de Tomis III – Dacia – Tomis II – Brotacei – Tomis I (cu un minus de 0,8%, pana la 1.260 de euro pe metru patrat), apoi de Tomis Nord – Inel II – Inel I – Primo – Far (+1,7%, pana la 1.250 de euro pe metru patrat) si, respectiv, Casa de Cultura – Tomis Plus (+1%, pana la 1.240 de euro pe metru patrat).
Cum au evoluat preturile in cele mai bune cartiere din Brasov si Iasi aflati din analiza integrala disponibila AICI.
Cititi si: Casa cu acoperisul curbat, frumusetea de la tara
Cititi si: Casa rustica de 25.000 de euro