Suntem inca in plin sezon de imbunatatiri la casa sau apartament si profitam de aceasta perioada sa ne bucuram de o locuinta mai aspectoasa si mai confortabila cand va veni vremea rea, nepotrivita pentru lucrari, si cand ni se termina concediile. De la refacerea zugravelii, la lucrari mai ample, de inlocuire a instalatiilor, gasim mereu ceva de facut, mai ales daca locuim la casa. Pentru cei care doresc sa profite de aceasta perioada sa isi faca o baie nou-nouta, cu gresie si faianta in trend si obiecte sanitare stralucind de curatenie, iata care sunt pasii de urmat si costurile implicate.
Orice marime ar avea baia dumneavoastra, o puteti transforma intr-un spatiu de lux, un fel de spa personal in care sa va incepeti si terminati ziua intr-o buna dispozitie.
Cat costa renovarea baii: verificarea instalatiei
Mai intai, este bina sa verificati instalatia si gradul ei de uzura cu un specialist. S-ar putea impune sa schimbati instalatia pentru ca totul sa functioneze apoi impecabil si sa va bucurati de aspectul nou al baii dumneavoastra mai mult timp.
Apoi, ganditi-va cum ati vrea sa arate noua baie. Aveti de ales culoarea vopselei, gresia, faianta, obiectele sanitare si este bine sa vedeti cam ce ar fi pe piata pe gustul dumneavoastra. Masurati baia si ganditi-va cum ati vrea sa asezati fiecare piesa, daca doar puneti obiectele sanitare noi in locul celor vechi sau este nevoie de o reconfigurare pentru mai multa functionalitate.
Vedeti de ce specialisti aveti nevoie sa duca la bun sfarsit proiectul dumneavoastra (instalatori, faiantar etc.). Discutati cu ei pentru a sti ce materiale trebuie sa cumparati si in ce cantitati.
Cat costa renovarea baii: cat am cheltuit efectiv
Mergeti la cumparaturi cu masuratorile, un plan al viitoarei bai amenajate si lista de materiale data de mesterii care vor lucra la proiect. Alegeti-va astfel obiectele sanitare dorite (vasul de toaleta, chiuveta, cabina de dus sau cada) si accesorii de calitate.
Iata cat a costat renovarea unei bai de 5 metri patrati, in care a fost schimbata si instalatia de alimentare cu apa:
- 3.400 de lei – obiectele sanitare (chiuveta, masca, dulapior cu oglinda deasupra, cada, vas toaleta cu bazin), faianta, gresie si toate materialele necesare pentru inlocuirea instalatiei si montaj
- 400 de lei – instalatori
- 800 de lei – manopera mester (pus gresia, faianta, vopsit)
Sursa foto: homedecomag.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: