Dulceața de cireșe se prepară destul de ușor în casă, însă puține gospodine știu cât timp trebuie să o lase să fiarbă, astfel încât să obțină o compoziție perfectă la final. Pentru a obține compoziția perfectă de dulceață de cireșe, este important să țineți cont de anumite reguli.
Cât se fierbe dulceața de cireșe
Timpul de fierbere pentru dulceața de cireșe variază în funcție de consistența dorită și de metoda de preparare. În general, dulceața de cireșe se fierbe între 45 de minute și o oră.
Dacă preferi o dulceață mai groasă, poți prelungi timpul de fierbere cu 10-15 minute. Totuși, este important să nu o fierbi prea mult, deoarece poate deveni prea densă și își poate schimba culoarea.
Procesul de preparare nu este complicat, gospodinele se confruntă, adesea, cu anumite greutăți. Pentru a obține consistența perfectă, este foarte important să fie respectat timpul de fierbere.
Mod de preparare
Pentru dulceața de cireșe, fructele se fierb într-un sirop realizat din apă și zahăr, în care se adaugă și zeamă de lămâie.
Zeama de lămâie nu trebuie să fie omisă, deoarece aceasta ajută dulceața să-și păstreze culoarea frumoasă și o împiedica să se zaharisească.
Zahărul și apa se pun într-o oală pe foc și se lasă să dea în clocot. Se adaugă cireșele și se lasă să fiarbă la foc iute, pentru aproximativ 10 minute, timp în care se mai amestecă din când în când.
În plus, atunci când spuma se formează la suprafață, aceasta trebuie să fie îndepărtată. După zece minute, se oprește focul și se lasă dulceața la răcit, în oala acoperită cu un capac, până a doua zi.
Peste noapte, cireșele se vor îmbiba cu sirop, schimbându-și culoarea. A doua zi, se scot cireșele din sirop, apoi se pune lichidul pe foc și se mai fierbe încă zece minute. Se adaugă și cireșele și se mai lasă pe foc încă 4-5 minute.
Dacă picăturile își păstrează forma pe farfurie, atunci dulceața a fost fiartă destul. La final, dulceața se toarnă fierbine în borcane curate și sterilizate. Se poate consuma cu pâine prăjită și unt!
Sursa foto: freepik