În lunile reci sau ploioase, cu siguranță ai simțit și tu că uscatul rufelor este o sarcină mai dificilă decât în restul anului. Asta dacă nu ai un uscător de rufe sau nu vrei să-l folosești foarte des, din cauza consumului de electricitate.
Pentru a atenua din aceste probleme, astăzi vă vom oferi câteva trucuri pentru a vă usca hainele iarna sau în zilele reci și ploioase din orice anotimp. Unele din aceste sfaturi îți pot intra în obicei și te vor putea ajuta pe termen lung, iar altele sunt doar soluții temporare.
1. Întindeți rufele imediat ce s-a încheiat ciclul de spălare
Faceți-vă un obicei din a întinde rufele imediat după spălare, fără a le mai lăsa să zacă în tamburul mașinii de spălat. Este cel mai bun mod de a evita ca rufele să se șifoneze și să prindă acel miros specific de mucegai, care e foarte dificil de scos ulterior. Odată ce le-ați atârnat la uscat, asigurați-vă că sunt întinse cât mai bine posibil, pentru a evita să se usuce cu cute.
Uscător rufe – ideile zilei eMAG
2. Lăsați spațiu între hainele puse la uscat
Dacă puteți, uscați rufele la exterior, dar, dacă nu aveți această posibilitate, puteți întinde hainele la uscat și la interior. Utilizați sârme în loc de sfoară, dat fiind că acestea rezistă la greutăți mai mari și nu se îmbibă de umezeala din hainele ude. Întindeți rufele cu suficientă distanță între ele astfel încât să poată circula aerul. Totodată, există pe piață uscătoare de rufe electrice, cu aerotermă, dacă vrei să ți se usuce hainele cât mai repede.
3. Nu atârnați pe sârmă hainele din lână
Îmbrăcămintea din lână nu trebuie agățată cu clești de rufe de sârmă, întrucât se va deforma. Cel mai bine, aceasta trebuie uscată deasupra uscătorului de rufe de cameră și nu dedesubtul său.
4. Folosiți un dezumidificator
O altă opțiune mai eficientă și mai economică este să așezați un dezumidificator sub uscătorul de rufe de cameră. Circulația aerului va face ca rufele să se usuce mai repede. Dacă nu ați încercat niciodată această metodă, veți fi surprinși. Avantajele dezumidificatorului sunt multe, pe lângă faptul că este mai sănătos. Germenii și praful care pot rămâne pe hainele sau țesăturile umede vor dispărea complet. În plus, veți elimina restul umidității din mediul înconjurător. Selectați mai bine o cameră mică pentru a-l plasa.
Căutați un uscator rufe – Descoperiți ofertele
5. Folosiți ventilatoare
Agățarea hainelor lângă un radiator sau un ventilator vă poate rezolva o parte din probleme. Hainele se vor usca mai rapid, grație circulației aerului. În orice caz, ar trebui să evitați să puneți hainele direct pe radiator sau pe oricare din aceste dispozitive electrice. Agățați rufele la o distanță sigură pentru a evita accidentele.
6. Folosiți uscătorul de păr
Pentru articole de îmbrăcăminte mai mici, cum ar fi șosete sau lenjerie, puteți folosi ocazional uscătorul de păr. Îl puteți folosi și în acele cazuri în care îmbrăcămintea este oarecum umedă. Controlați temperatura aparatului, deoarece țesăturile delicate se pot deteriora sau arde dacă aerul suflat este prea fierbinte.
7. Folosiți prosoape
Poate nu știți posibilitățile pe care ni le oferă prosoapele pentru a contribui la o uscare rapidă a hainelor. Puteți întinde un prosop gros pe podea și așezați pe el cămașa, pantalonii sau îmbrăcămintea pe care doriți să o uscați. Apoi înfășurați piesa vestimentară în timp ce apăsați pentru a absorbi umezeala. Va trebui să aveți puțină putere la încheieturi pentru ca trucul să fie cu adevărat eficient. Veți realiza că îmbrăcămintea rămâne cu o umiditate mai mică și se usucă mult mai devreme.
Un obicei pe care îl puteți adopta este să puneți un prosop gros în mașina de spălat cu restul hainelor care să fie spălate atunci când umpleți cuva. Apoi îl puteți porni și utiliza un program bun de centrifugare. Și prosopul va fi, de asemenea, responsabil pentru absorbția unei cantități mai mari de umiditate. Încercați-l când vreți să spălați cearșafuri, huse de plapumă sau blugi. Veți observa diferența.
8. Întoarceți din când în când rufele pe sârmă
Atunci când aveți hainele atârnate pe frânghie, dacă sunteți acasă și puteți, întoarceți-le după câteva ore. Un gest atât de simplu le face să se usuce mai repede pe ambele părți.
9. Cumpărați un uscător de rufe
Evident, toate metodele de mai sus sunt utile la un anumit moment, dar cel mai sigur este să cumpărați un uscător de rufe eficient, cu un consum cât mai redus. Veți economisi mult timp și multe bătăi de cap, pe termen lung.