Atunci cand ne cautam o casa, orice sfat dat cu buna credinta este binevenit. De la milionarii care au facut, de-a lungul carierei, achizitii imobiliare in interes personal si nu numai putem invata multe lucruri care ne vor fi utile legate de viitoarea locuinta si zona in care este amplasata aceasta.
Chiar daca nu avem banii marilor antreprenori, este de preferat sa ne alegem un camin care sa aiba in zona un parc sau – si mai bine – o padure. Apropierea de un parc sau de o zona verde este unul din principalele atuuri pe care trebuie sa le ofere o astfel de proprietate. In plus, amplasarea intr-o zona care sa nu permita ridicarea unei constructii care sa obtureze privelistea si sa creeze disconfort vizual este si ea importanta, spune expertul in imobliare Eduard Uzonov, pentru bursa.ro.
Fara tevi si calorifere la vedere
Pentru o locuinta moderna si confortabila, sistemul de incalzire ar trebui sa fie montat in pardoseala si sa nu existe niciun fel de tevi sau calorifere la vedere. Pe de alta parte, este recomandat ca, vara, climatizarea sa se realizeze prin instalatii montate in pereti, care pot fi reglate individual, in fiecare camera, prin panouri electronice. In ceea ce priveste zgomotul tevilor sau cel specific unei centrale, acesta trebuie sa nu existe.
Odorizantele de calitate sa nu lipseasca, pentru ca mirosurile care te insotesc de la intrarea in imobil – fie el individual sau cu mai multe apartamente – si pana in ultima camera a locuintei sa fie unele placute.
Nivelul finisajelor sa ii permita viitorului proprietar sa isi puna amprenta personala asupra imobilului, macar printr-un tapet la care viseaza, prin mobilier si decoruri in stilul propriu. Cu alte cuvinte, este de evtat casa „la cheie” si optat pentru una care sa poata fi adaptata. Este de la sine inteles ca un apartament in care ne investim economiile sau pe care ul cumparam cu credit trebuie sa aiba macar un loc de parcare, conchide expertul imobiliar.
In cazul apartamentelor aflate in cladiri cu mai multe etaje, o receptie a imobilului este un must have confortabil. Spre exemplu, o astfel de receptie a unui imobil de lux are 600 de metri suprafata si o inaltime de noua metri. Spatiul dispune de zone de intalnire, in care poti organiza intrevederi „la tine acasa”, fara a aduce persoanele respective in propriul apartament, zone de caffee concert, cu pian, grupuri sanitare pe masura si chiar un bufet pentru servirea cafelei, a unui croissant sau unui ceai.
Cititi si: Case pasive la preturi accesibile. Cea mai ieftina costa pana in 65.000 de euro
Cititi si: Casa superba ridicata de romani in sudul Frantei