Contrar a ceea ce se crede, atunci cand renunti la produsele de origine animala, nu ai mai putine optiuni cand vine vorba de preparatele pe care vrei sa le gatesti. Si, cu atat mai mult, cu siguranta, te poti hrani corespunzator si poti avea parte de toti nutrientii necesari organismului, chiar daca nu mananci carne, oua sau produse lactate. Asadar, fie ca esti vegan, fie ca tii post, exista multe preparatele gustoase de care te poti bucura in aceasta perioada. Am vorbit zilele trecute despre cateva retete pentru maioneza fara ou, iar astazi revenim cu un articol in care discutam despre alegerea cartofilor. Fara indoiala, retetele care au la baza cartofi sunt satioase, sanatoase si foarte usor si rapid de preparat. Insa pentru ca reteta sa iasa perfect, trebuie sa alegi cartofii potriviti. Asadar, citeste in continuare pentru a afla ce cartofi sa alegi in functie de mancarea pe care vrei sa o prepari.
Ce cartofi sa alegi in functie de mancarea pe care vrei sa o prepari
Salata de boeuf – pentru acest preparat, ai nevoie de cartofi care sa isi pastreze textura atunci cand sunt fierti, asadar, cei recomandati sunt cartofii cu coaja rosie;
Cartofi copti – desi poti sa alegi atat cartofi albi cat si cartofi cu coaja rosie, cei mai gustosi sunt cei in coaja alba, daca vrei sa faci cartofi copti;
Tocanita de cartofi – la fel ca in cazul salatei de boeuf, este indicat sa alegi cartofii cu coaja rosie deoarece acestia nu se vor sfarama la fiert, spre deosebire de cei albi;
Cartofi pentru salate (salata orientala, de exemplu) – din nou, iti doresti sa ramana intregi, asadar, opteaza pentru cei cu coaja rosie. De asemenea, pentru salate, poti opta si pentru cartofii noi;
Cartofi prajiti – in cazul cartofilor prajiti, depinde care este rezultatul pe care vrei sa il obtii. Daca iti doresti sa fie pufosi si moi, sub crusta prajita, alege cartofii in coaja alba. Daca vrei sa fie crocanti, alege-i pe cei in coaja rosie;
Piure – daca vrei sa faci un piure de cartofi, alege cartofi albi deoarece piureul va iesi pufos si moale, asa cum ar trebui. Nu opta niciodata pentru cartofi rosii sau moi, in acest caz;
Ciorbe – nu in ultimul rand, in cazul ciorbelor, este recomandat sa folosesti cartofi rosii, iar in cazul supelor, cei cu coaja alba deoarece se pot sfarama in timpul fierberii, dar asta nu va afecta supa.
Foto: pixabay.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: