Designerii hotelurilor sunt adevarati profesionisti in a crea un spatiu placut din punct de vedere vizual si in a utiliza la maximimum fiecare centimetru dintr‐o camera. In acest caz, nici nu e de mirare ca ne simtim atat de bine ori de cate ori ne petrecem o noapte la un hotel si ca am vrea sa aducem cu noi acasa confortul si eleganta camerelor in care ne petrecem vacantele.
Iata ce fac diferit designerii camerelor de hotel si cum am putea sa punem in aplicare ideile lor si in casele noastre:
1. Jocul cu luminile, pentru a adauga un plus de eleganta camerei
Cu siguranta ai observat ca atunci cand intri intr‐o camera de hotel ai la dispozitie mai multe surse de lumina. Foarte rar exista clasica lustra in mijlocul tavanului si de obicei avem la dispozitie spoturi in multe colturi ale camerei, precum si posibilitatea de a regla intensitatea luminii. Ea joaca un rol foarte important in designul unei locuinte, iar cei care se ocupa de decorarea camerelor de hotel stiu cat contribuiela atmosfera generala dintr‐o incapere.
In hoteluri, atat in camere, cat si in lobby se folosesc produse special concepute pentru iluminarea unui spatiu mai mare. In camerele si in holul hotelurilor vedem adesea proiectoare precum acestea, o varianta stilata ce inlocuieste cu succes clasicele lustre, fiind si mai elegante si mai practice decat lumina singulare din mijlocul plafonului. Ne putem inspira si noi din acest mod de a decora camerele de hotel folosind spoturile.
2. Atentie sporita pentru holuri
Camerele de hotel sunt decorate pentru a impresiona oaspetii inca de la primul pas pe care il fac in incapere. In holul camerelor de hotel vedem adesea diverse obiecte decorative, o vaza cu flori, tablouri. Prima si ultima impresie sunt de obicei decisive, iar holul locuintei este prima si ultima incapere pe care o vad musafirii nostri cand ne calca pragul. Lucrul acesta il stiu si designerii hotelurilor si de aceea acorda o importanta sporita si antreurile.
Nu trebuie sa uitam nici faptul ca felul in care ne decoram casa are un impact important si asupra starii noastre de spirit, iar holul este primul pe care il vedem cand ne intoarcem de la birou si ultimul atunci cand plecam dimineata de acasa. Este, asadar, mai important decat am crede si ar trebui sa‐i acordam atentia cuvenita.
3. Foloseste oglinzi pentru a crea senzatia de spatiu
Suntem siguri ca ai observat in multe camere de hotel prezenta unei oglinzi de mari dimensiuni. Este un truc foarte util pentru a crea senzatia de spatiu. O oglinda mare, cu o rama simpla si de bun gust amplasata pe unul dintre peretii incaperii poate schimba radical felul in care arata.
Nu este deloc greu si nici costisitor sa apelezi si tu la acest truc de care se folosesc designerii. Amplaseaza o oglinda in living si vei vedea cum un singur obiect poate transforma total o incapere.
4. Spații de depozitare ”ascunse”
Pentru a economisi spatiul, designerii camerelor de hotel apeleaza la spatii de depozitare in locuri pe care noi le ignoram de obicei in locuinta noastra. Patul prevazut cu sertare laterale, sertare la pervazul geamului, orice firida si orice nisa din perete este utilizata la maximum, asa ca in camera ramane mai mult loc liber. In casele si in apartamentele noastre exista foarte multe spatii de depozitare pe care le ignoram, insa care au mai mult potential decat credem.
O greseala pe care multi dintre noi o facem este achizitionarea unor dulapuri cu inaltimi prea mici. Ramanem cu o multime de spatiu neutilizat si, prin urmare, cu o multime de lucruri care vor trebui sa fie depozitate in alte locuri si vor crea senzatia de dezordine sau aglomeratie. Opteaza, asadar, pentru un dulap pana in tavan si foloseste tot spatiul intr‐un mod inteligent.
5. Un pat mare si mereu aranjat perfect
Piesa de rezistenta din camerele de hotel ramane patul. Mereu aranjat „la dunga”, confortabil si de dimensiuni generoase, patul din camerele de hotel pare mereu superior celui din dormitorul nostru. Nu este insa deloc greu sa ai parte de acelasi confort si in casa ta. Un pat mare, amplasat in mijlocul camerei, flancat de doua noptiere si doua veioze, o lenjerie de pat de buna calitate, de obicei alba, vor face diferenta in dormitorul tau si vor crea atmosfera aceea de hotel in care parca odihna e mai dulce.
Vei avea parte de un plus de confort si vei fura putin din atmosfera camerelor de hotel daca optezi pentru un pat cu tablie tapitata. Serile cand te pierzi intr‐un roman captivant vor fi mai confortabile cu un astfel de pat.
Ce parere ai despre sfaturile noastre? Tu ce apreciezi cel mai mult la designul camerelor de hotel?
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: