România este cunoscută pentru diversitatea sa în ceea ce privește relieful și potențialul de a folosi terenurile arabile. La prima vedere nu pare că am sta bine la capitolul agricultură. Totuși, cei care doresc să aducă un aport la dezvoltarea agriculturii în România, pot profita atât de terenuri, cât și de tehnologia în continuă dezvoltare. Desigur, s-ar putea să ai nevoie și de anumite studii de specialitate. Aici îți vin în ajutor facultățile de agronomie. Nu știi ce înveți la aceste facultăți? Noi îți arătăm ce înveți la facultatea de agronomie. La finalul articolului îți vom sugera și câteva facultăți la care poți alege să studiezi
Ce înveți la facultatea de agronomie
În general, majoritatea specializărilor care au legătură cu agronomia pot fi studiate în cadrul universităților de științe agronomice și medicină veterinară. Desigur, există și facultăți care au doar specializări care țin de agricultură, fără a fi combinate cu alte specializări.
La o astfel de facultate poți alege diferite domenii de studiu. Poți studia agricultură, montanologie sau exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industrie alimentară. Pe lângă acestea, la alte facultăți poți alege să studiezi și domenii precum ingineria și managementul afacerilor agricole, tehnologia prelucrării produselor agricole sau protecția consumatorului și a mediului.
Printre materiile pe care le poți avea în orar se numără: biologie, mai multe ramuri ale chimiei (biochimie, agrochimie), matematică și statistică, dar și informatică.
Este de menționat faptul că studiile la o astfel de facultate durează patru ani, datorită complexității materiilor pe care le vei avea în orar.
Unde poți alege să mergi la o facultate de agronomie
După cum se știe deja, București și Cluj-Napoca sunt cele mai mari centre universitare din țară. Poți alege să studiezi agricultura la unul dintre aceste două centre, ambele fiind în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Dacă vrei să mergi în alte orașe, mai există alte două opțiuni.
Timișoara și Iași sunt alte două centre universitare pe care le poți alege. Facultatea de Argicultură din Iași face parte din Universitatea de Științe ale Vieții „Ion Ionescu de la Brad”. Aceasta are mai multe specializări din care poți alege, spre deosebire de cea din Cluj-Napoca.
Facultatea de Agricultură din Timișoara este una din facultățile care se află în cadrul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I”. Printre specializările de licență, pe care le oferă această facultate se numără: agricultură, protecția plantelor, biologie, inginerie și protecția mediului în agricultură.
Daca dorești să afli mai multe informații despre specializări, poți consulta site-urile facultăților.
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să îl împarți cu prietenii tăi și să ne dai și un like: