Daca vrei sa faci un gratar mai deosebit, pentru musafiri sau numai pentru familie, sunt o multime de alimente pe care le poti prepara astfel pentru a obtine aperitive, feluri principale si chiar deserturi delicioase. Iata ce mai poti pune pe gratar in afara de carne si legumele obisnuite.
Branza nobila
Pune pe gratar o roata de Camembert sau Brie si las-o sa se friga si sa se afume. Cand vei taia va fi si mai moale si mai delicioasa pe painea pregatita tot pe gratar.
Ce mai poti pune pe gratar. Pizza
Pizza pe gratar se face imediat. Pregatiti sau cumparati aluatul special gata facut, dati-l cu ulei de masline si puneti-l 1 – 2 minute pe gratar pe-o parte si pe alta inainte sa adaugati topping-ul preferat.
Creveti cu costita
Pregatiti crevetii simplu pe gratar cu niste felii groase de costita si felii de lamaie. Rezultatul va va lasa gura apa.
Ce mai poti pune pe gratar. Cartofi
Taiati cartofii pe lungime si va fi floare la ureche sa-i faceti pe gratar. Nu trebuie decat sa-i dati cu niste ulei de masline si sare inainte.
Morcovi cu ghimbir
Incercati o data sa puneti pe gratar morcovi asezonati cu ghimbir si va veti intreba de ce nu i-ati preparat tot timpul asa. Facuti direct pe foc, morcovii devin mai dulci si mai gustosi.
Ce mai poti pune pe gratar. Sfecla rosie
Devine dulce si frageda pusa pe gratar in folie de aluminiu. Combinati-o apoi cu felii de castravete subtiri, date prin smantana cu marar.
Conopida
Condimentati si faceti pe gratar buchete de conopida asa cum ati face cu niste bucati de carne si veti fi foarte multumit de gustul bogat al acesteia.
Ce mai poti pune pe gratar. Salata verde
Banala salata verde poate capata un gust si o textura surprinzatoare data rapid pe gratar.
Piersici cu scortisoara
In toiul verii puteti savura o piersica si facuta pe gratar. Data cu unt si cu scortisoara. Dureaza doar cateva minute sa preparati acest desert fin.
Ce mai poti pune pe gratar. Ananas
Iata un desert de la tropice pe care il puteti pregati foarte simplu pe gratar. Taiati ananasul in rondele si faceti-le pe gratar pana devin aramii, cam trei minute pe fiecare parte. Le puteti da inainte printr-o marinada din miere cu zeama de lamaie. Combinati cu serbet de cocos.
Gasesti o multime de modele de gratare de calitate AICI.
Surse: marthastewart.com, greatist.com, buzzfeed.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: