Bucătăria – o plăcere pentru unii, un mister pentru alții. Chiar dacă vă place sau nu să gătiți, tot ar trebui să acordați atenție dotării acestei încăperi, pentru că nu se știe niciodată când veți vrea să faceți ceva, dar nu aveți ce vă trebuie. În ziua de astăzi există multe obiecte care pot face parte cu succes dintr-o bucătărie, pentru ca încăperea să se ridice la standardele moderne. Mai jos aveți prezentate câteva dintre ele.
Care sunt obiectele care nu ar trebui să vă lipsească din bucătărie?
Începem cu cuțitele. Nu există o bucătărie care să nu aibă cuțite. Aceste obiecte sunt esențiale chiar și în era în care trăim, când ne putem lua totul feliat și porționat de la supermarket. Probabil cel mai folosit cuțit din lume este cuțitul bucătarului. Pe lângă acesta, v-ar mai trebui și un cuțit pentru legume, unul cu lamă subțire pentru filetat și un cuțit cu lamă zimțată.
Tocătorul este alt obiect care nu ar trebui să vă lipsească din bucătărie. Tocătoarele de lemn pot fi folosite și în momentele în care scoateți ceva de la cuptor și nu puneți direct pe masă.
Castroanele care vă vor ajuta la gătit. Un număr de 3 castroane de diverse volume sunt de ajuns. Se folosesc la prăjituri, crème și maioneză. De asemenea, se pot solosi și pentru salate.
Tigăile și cratițele care sunt indispensabile gătitului. Fie că e vorba despre supă, sosuri sau rețete orientale, aceste obiecte nu trebuie să lipsească din bucătărie.
Lingurile, furculițele și polonicele sunt alte lucruri de nelipsit din camera în care gătiți. Un set de astfel de obiecte este mai mult decât suficient.
Ustensile cum ar fi peeler-ul pentru curățat, lingura de lemn pentru amestecat, sucitorul, un clește și un tel pentru aerat și dizolvat cocoloașele, o răzătoare, un mojar cu pistil, toate acestea sunt esențiale.
O masina de tocat este un alt obiect foarte folositor. Mai ales în bucătăria românească, unde sarmalele reprezintă mâncarea preferată a multora dintre noi.
Care sunt criteriile în funcție de care să alegeți obiectele din bucătărie?
Obiectele pe care le veți avea în bucătărie vor fi folosite, în principal, la prepararea și conservarea mâncării. Din acest punct de vedere, ar fi bine ca ele să fie de calitate, pentru a nu influența în rău procesele în care sunt implicate.
Calitatea obiectelor de bucătărie trebuie să primeze în alegerea lor. Chiar dacă pe moment vi se va părea că ați plătit o sumă mai mare pe un obiect de calitate, pe termen lung costul va fi mai mic. Și asta pentru că un obiect de calitate se deteriorează mai greu și își îndeplinește cu succes sarcina pentru care a fost confecționat.
Spațiul de depozitare este un alt criteriu în funcție de care să faceți alegeri pentru bucătărie. Spre exemplu, dacă spațiul de care dispuneți este micuț, încercați să selectați numărul minim de obiecte de care aveți nevoie.
E important să stabiliți un buget atunci când faceți achiziții de obiecte de bucătărie?
Sigur! Bugetul e important mereu când avem de făcut o achiziție. Stabilirea unui buget vă va ajuta să vă gestionați mai bine banii și să vă bucurați mai mult de achiziția făcută. În ziua de astăzi există foarte multe locuri din care puteți să faceți achiziții pentru diverse lucruri, așa că, dacă ați găsit un obiect care vă place, dar este peste bugetul dumneavoastră, verificați și alte locuri sau așteptați un timp și reverificați sursa inițială.
Obiectele de bucătărie ne ajută să ducem mai ușor la final treaba pe care o avem de făcut. Cu ajutorul informațiilor prezentate mai sus, selectarea acestor obiecte nu ar trebui să fie o sarcină imposibilă pentru nimeni, nici măcar pentru persoanele care nu petrec mult timp în bucătărie.