De mii de ani, mierea este la loc de cinste cand vine vorba de remedii oferite de natura. Asociata initial cu calitatile sale de infrumusetare (istoria a consemnat baile in miere si lapte ale reginei Cleopatra a Egiptului antic), mierea a dezvaluit de-a lungul timpului alte secrete ascunse. Pe o parte dintre ele vi le dezvaluim si noi aici. Iata deci ce poti face cu mierea intr-o serie de utilizari mai putin cunoscute.
Incepem cu o prioritate – combaterea mahmurelii. Cine a trecut prin aceasta etapa recurenta a vietii stie ca mahmureala este acea stare atat de apasatoare incat se jura ca nu va mai avea de-a face cu ea din nou vreodata. Dar daca totusi va loviti din nou de ea, cu totul intamplator, atunci luati cateva lingurite de miere si fructoza va accelera metabolismul si, odata cu el, si absorbtia alcoolului.
Mierea este un bun antiseptic natural astfel ca orice tip de rana, taietura sau arsura, poate fi tratata folosind acest dar al naturii. Aplicati putina miere peste zona afectata si durerile vor scadea in intensitate.
Durerile in gat sunt insuportabile si iti dau tot ritmul biologic peste cap. Amestecati miere cu zeama unei lamai si apoi beti aceasta compozitie. Va face minuni!
O combinatie din trei parti egale miere-otet-apa este un remediu naturist perfect pentru a indeparta parazitii intestinali. Sa speram ca nu veti fi nevoiti sa apelati la ea!
Ce poti face cu mierea – un plus de sanatate
Pentru cei atenti la imaginea lor, trebuie sa stiti ca mierea este un balsam natural ideal. Combinati mierea cu ulei de masline, masati parul cu aceasta compozitie si lasati-o sa actioneze pret de 20 de minute, ideal cu parul infasurat intr-un prosop curat. Parul va capata un aspect sanatos si stralucitor.
Pentru ca am mentionati baile Cleopatrei, rasfatati-va si voi pielea la finalul unei zile obositoare. Puneti doua linguri de miere intr-o cana cu apa fierbinte si lasati-o apoi sa se dizolve timp de 10 minute. Adaugati apoi 2-3 picaturi de ulei esential de lavanda si turnati compozitia in apa din cada.
Stiati ca puteti inlocui zaharul cu mierea de albine in retetele pentru prajituri sau tot ceea ce implica un proces de coacere? De exemplu, orice cana de zahar folosita in aceste retete poate fi inlocuinta cu trei sferturi de cana de miere de albine. Temperatura de coacere in acest caz trebuie redusa cu 25 de grade fata de cea mentionata initial in reteta cu zahar.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: