Ne plac prajite, fierte, moi sau tari, in salate sau ingrediente pentru prajituri. Dar rolul unui ou nu se limiteaza la spatiul din bucatarie, ci merge mai departe intr-o serie de utilizari alternative care ne sunt de ajutor in viata de zi cu zi. Iata mai jos ce poti face cu ouale, intr-o succesiune de idei pentru cei care cauta mereu solutii eficiente in jurul lor.
Oul este bogat in proteine de genul celor care se gasesc si in compozitia firului de par. Asa ca, daca vreti un balsam natural, atunci aveti unul chiar in frigider. Bateti un ou (sau doar albusul daca parul este foarte uscat), amestecandu-l cu ulei de masline, si apoi aplicati compozitia pe par. Puteti adauga si putin ulei esential daca vreti ca parul sa nu va miroasa a omleta. Lasati compozitia sa actioneze timp de 20 de minute si apoi clatiti.
Bateti fie un albus fie un galbenus cu putina apa si apoi aplicati pe fata. Pielea va fi mai catifelata, iar porii mult mai mici. Alternati cele doua masti seara de seara pentru rezultate optime.
Daca aveti un caine prin preajma si observati ca blana si-a pierdut din stralucirea de odinioara, atunci adaugati-i un out batut in mancarea sa o data pe saptamana si blana isi recapata in timp aspectul initial.
Ce poti face cu ouale – solutii diverse
Daca ati fiert un ou, nu aruncati apa. Lasati-o sa se raceasca si apoi turnati-o la plantele din gradina. Rosiile, ardeii, vinetele vor profita imediat de apa bogata in calciu.
Daca v-ati ars, atunci puneti imediat albus de ou peste rana. Durerea va scadea in intensitate si veti scapa si de riscul unei cicatrici. Acelasi rol il are si pielita alba dintre coaja si ou, ea putand actiona precum un pansament sau plasture.
Albusul oului este ideal pentru a reda stralucirea produselor din piele. Frecati usor o pereche de pantofi, o curea sau un portofel cu albus, apoi stergeti cu o carpa moale si uscata. Albusul va forma un strat protector care va mentine stralucirea pentru mai mult timp.
Folositi albusul si pe post de lipici, mai ales pentru creatiile celor mici. E o solutie la indemana si nu lasa urme precum produsul chimic. Daca vreti un lipici mai puternic, atunci amestecati albusul cu faina, apa, zahar si alaun.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: