Vremea lor a apus, dar asta nu inseamna ca si rolul lor practic se incheie odata cu aparitia noii tehnologii. Asa cum v-am obisnuit, luam din nou obiecte vechi si le reconditionam, dandu-le o noua utilitate in casele noastre. De data aceasta ne oprim la vechile televizoare, acele cutii voluminoase care ne delectau in imagini alb-negru si care zac acum prin debarale sau garaje. De la obiecte decorative, pana la unele practice, batranele aparate electronice prind viata din nou sub o cu totul alta forma, adevarate cutii pline cu surprize.
Aveti deja cadrul din lemn, primul pas pentru incropirea unui mini-bar care va deveni epicentrul activitatii de socializare. Nu mai este nevoie decat de bauturi pentru a desavarsi coltul preferat al celor care va vor calca pragul casei de acum inainte.
Scoateti toata electronica din vechiul aparat si mizati tot pe cadrul din lemn pentru a obtine ceea ce vedeti in imaginile de mai jos: un culcus pentru animalul de companie, caine sau pisica. Inspirati-va din modelele prezentate mai jos.
Si pentru ca am vorbit de vietatile din jurul vostru, o alta optiune, cu o valoare estetica net superioara, este transformarea televizorului intr-un acvariu. Este nevoie doar de o buna etansare a cutiei din lemn si livingul va primi un plus de originalitate si de culoare.
Eficienta prin simplitate este o alta regula a designului interior. Daca nu aveti rabdarea sa puneti in aplicare niciunul din proiectele de mai sus, atunci pastrati batranul aparat doar pentru un rol decorativ. Ideal este insa sa se integreze intr-un decor rustic sau vintage pentru un efect sporit. Sau sa ii asociati o anumita tematica, precum cea a sarbatorilor de iarna.
Daca imaginatia va poarta mai departe de limitele unui simplu obiect decorativ, atunci imbinati utilul cu placutul si transformati vechiul televizor intr-un scaun atat de original incat nu veti mai gasi unul pe o raza de cateva sute de kilometri. Asta pana sa vada altcineva aceeasi poza! Iar latura placuta poate veni din ascultatul unei melodii la aparatul radio atasat noii piese de mobilier.
Si, pentru ca mereu este nevoie de noi spatii de depozitare, faceti din aparatul de altadat’ o mica biblioteca pentru cartile voastre preferate.
Surse: Inhabitat.com, Aquahobby.com, Pinterest.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: