Siguranta sa si a membrilor familiei ar trebui sa reprezinta una dintre cele mai importante preocupari pentru proprietarul unui case. Daca locuiesti intr-o casa la curte, iata ce ar trebui sa faci pentru un mentinerea si imbunatatirea sigurantei caminului tau.
Intocmeste o lista cu potentiale zone problematice
Primul lucru de care sa te ocupi daca vrei sa mentii si sa imbunatatesti nivelul de siguranta al casei tale este sa identifici zonele sau elementele vulnerabile din locuinta si sa te treci pe o lista. Acorda atentie fiecarui aspect de pe respectiva lista si vei avea o casa mai sigura. De asemenea, preventia unor potentiale dezastre te va ajuta nu doar sa scapi de probleme, ci si sa economisesti bani.
Instaleaza un sistem de supraveghere video
Doteaza-ti casa cu un sistem de supraveghere, care sa includa camere video amplasate pe fiecare dintre colturile locuintei tale, senzori de miscare in incaperi, precum si un videointerfon. Pentru un plus de siguranta, poti sa apelezi la serviciile unei firme de paza si protectie. Daca nu ai suficient de multi bani ca sa instalezi un sistem complet de supraveghere video si sa contractezi o firma de paza si protectie, opteaza macar pentru senzorii de miscare din interiorul casei si pentru un videointerfon.
Cumpara cateva extinctoare
In functie de cat de mare este suprafata casei tale, cumpara-ti cateva extinctoare, care sa te ajute sa stingi un eventual incendiu. Investitia intr-un extinctor se ridica, in medie, intre 50 si 150 de lei, in functie de capacitate de stocare. La costul initial de achizitie se adauga cateva zeci de lei pentru inspectia periodica anuala a extinctoarelor.
Alege bioactivatorii
In cazul in care casa ta dotata cu o fosa septica, deorece locuiesti intr-o zona fara acces la canalizare, alege sa folosesti constant bioactivatorii. Biactivatorii sunt niste substante compuse din microorganisme si enzime alimentare. Bioctivatorii lichizi sau pudra se utilizeaza la curatarea si intretinerea foselor septice si tevilor. Ei elimina si previn formarea mirosurilor neplacute, reduc frecventa de vidanjare, descompun materia organica si nu ataca tuburile de scurgere, ci ajuta la dizolvarea grasimilor depuse pe peretii acestora. Bioactivatorii pot fi achizitionati in recipiente cu greutati diferite. Cand utilizezi biactivatori acorda o atentie sporita dozajelor.