Pudra de amidon din porumb este probabil unul din produsele pastrate in fundul dulapului la care mai apelati din cand in cand pentru a apreta haine, dupa reteta traditionala. Dar ar fi cazul sa il scoateti un pic mai in fata pentru ca praful, asa cum vom vedea, va este de mare ajutor din diferite alte situatii de care adesea va loviti. Iata deci ce puteti face cu amidonul din porumb pentru o curatenie rapida, eficienta si, de ce nu, ieftina.
Amidonul din porumb este un abraziv natural, insa unul foarte fin. Daca veti adauga o lingura de pudra produsului vostru preferat cu care stergeti geamurile, veti vedea ca operatiunea de curatare se va desfasura mai usor si fara niciun fel de urma lasata.
Daca ati patat covorul cu grasime, turnati praf de amidon peste pata si lasati-l sa actioneze timp de 20 de minute. Pudra va absorbi grasimea, iar voi nu trebuie decat sa aspirati pentru un aspect final imaculat.
Ati adormit pe plaja si pielea va ustura? Nicio problema, solutia vine imediat. Faceti o pasta din praf de amidon si apa si intindeti-o peste suprafata arsa. In scurt timp, usturimea va scadea in intensitate. Solutia ajuta si in cazul intepaturilor de albine sau alte insecte. In acelasi context, calmati iritatiile bebelusilor produse de scutece spalandu-i in apa in care ati strecurat si un pumn de praf de amidon.
Pantofii transpirati sunt cosmarul oricui, mai ales al barbatilor. Praful de amidon este cunoscut pentru capacitatea sa de super-absorbtie, asa ca presarati-l in pantofii cu pricina, lasati-l sa actioneze peste noapte si scuturati incaltarile deasupra cosului inainte de a le pune a doua zi in picioare.
Ramanand la acelasi capitol, scapati de mirosul specific al cartilor vechi presarand putin praf printre paginile acestora. Lasati-l sa actioneze apoi scuturati cartile. Mirosul de vechi va disparea.
Amidonul din porumb este si un bun deodorant. Dati cu putina pudra pe la subsuoara dupa ce va spalati si praful va absorbi umezeala.
Daca aveti podele care scartaie, presarati pudra de amidon peste aceasta suprafata, apoi maturati astfel incat praful sa intre in toate crapaturile si sa inlature zgomotul iritant.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: