Bucata de plastic care zace compartimentata in congelator este probabil ultima provocare care sa va puna imaginatia si creativitatea la lucru. Nicio problema, va venim noi in ajutor cu cateva idei pe cat de trasnite, pe atat de utile. Pentru ca vorbim de mici recipiente, rolul lor este, in buna masura, sa ne serveasca in bucatarie in diferitele initiative pe care le avem acolo. Scurtand introducerea, vedeti in acest articol ce puteti face cu o tavita pentru cuburi de gheata, descoperindu-i valente la care nici nu v-ati fi gandit vreodata.
Pentru ca am vorbit de bucatarie, atunci sa bucatarim! Nu putine sunt retetele care cer putin vin rosu, mai ales cand avem de-a face cu fripturi si diferite sosuri gustoase. Si tocmai cand e nevoie de el descoperiti ca nu mai aveti niciun strop la indemana. Pentru data vitoare, turnati vin rosu in fiecare din micile compartimente ale tavitei si puneti-l in congelator. Cand reteta o va cere, scoateti un cub (sau doua) si lasati-l sa se topeasca inainte de a-l adauga ca ingredient care va face diferenta in tigaie.
Aplicati aceeasi metoda si pentru ierburile aromatice. Taiati-le marunt si apoi puneti-le in micile compartimente umplute cu apa, dupa care bagati tavita in congelator. Cand veti avea nevoie de arome proaspete, cuburile vor fi la indemana, ierburile pastrandu-si in tot acest timp culoarea naturala.
Stati ca exista flori comestibile? Ei bine, luati cateva si imbracati-le intr-un cub de gheata pentru bauturile racoritoare din verile fierbinti. Petale de trandafir, flori de papadie, lavanda si iasomie, enumerand doar cateva dintre ele, vor da savoare bauturilor, in timp ce oaspetii vor fi impresionati de reteta originala.
Topiti ciocolata la cuptorul cu microunde si turnati-o apoi in patratelele tavitei, lasand loc si pentru o fructa, precum capsuna. Infingeti un bat in compozitie si veti avea in scurt timp, dupa ce bagati tavita in congelator, o ciocolata pe bat cu iz de inghetata dupa care copiii se vor da in vant.
Si, pe final, parasim bucataria si intram un pic in gradina. E un fel de-a spune, pentru ca ramanem tot in casa. Astfel, daca putem creste plante intr-o coaja de ou, atunci putem creste si mai multe intr-o tavita de gheata, de preferat tot ierburi aromatice pe care sa le transferati, cand cresc la cativa centimetri inaltime, intr-un ghiveci. Puneti pamant in patratele, ingropati samanta si lasati natura sa isi urmeze cursul firesc.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: