Reluam discutia despre potentialul unui ou in ansamblul sau – continut, coaja, dar si cartoanele in care sunt depozitate – si descoperim astazi noi intrebuintari ale acestuia. De la chestiuni practice in casa si in gradina, pana la simple tratamente de infrumusetare, oul ajuta la nevoie si nu dezamageste prin efectele sale. Iata mai jos ce puteti face cu un ou, afara de rolul sau primar de hrana, idei preluate de pe site-ul Rd.com.
Mizati pe coaja oului atunci cand vreti sa curatati diferite recipiente, de la vaze, termosuri, pana la oale si tigai de prin casa pe fundul carora s-a depus mizerie greu de indepartat. Amestecati cojile de oua, care vor juca rolul de material abraziv, cu putin sapun lichid si agitati bine (daca e recipient inchis) si frecati cu un burete sau o laveta. Efectul este garantat.
Aceleasi mici bucati de coaja de oua va pot ajuta sa desfundati si chiuveta, de exemplu. Maruntiti coaja unui ou sau doua si aruncati bucatile in gura de evacuare a apei dupa care care dati drumul la jetul de apa. Cojile vor culege alte impuritati in drumul lor de-a lungul tevii.
Ramanem tot la miraculoasa coaja de ou pentru a-i descoperi o noua utilitate, una cosmetica de data aceasta. Aruncati coaja unui ou intr-un borcan cu otet din cidru de mere (cat sa cuprinda coaja oului) si lasati-o acolo timp de mai multe zile pana cand se dizolva. Folositi apoi amestecul pentru a trata pielea iritata sau diferite eczeme care va sacaie.
Strangeti mai multe coji de oua si puneti-le intr-o tava, bagati-le in cuptor si tineti-le la o temperatura de 250 de grade pret de circa 30 de minute astfel incat sa se usuce foarte bine. Zdrobiti-le apoi pana cand se transforma intr-un praf fin (puteti sa le puneti intr-o carpa sau prosop peste care sa rostogoliti un facalet) si adaugati-l in mancarea animalelor pentru un supliment de calciu.
Se spune ca daca adaugati niste coaja de ou bine faramitata in cafea, aceasta din urma va avea un gust mai putin amar. Folositi zatul rezultat ca ingrasamant organic in gradina.
Daca sunteti un amator de gheata in bautura in verile fierbinti si niciodata nu va ajunge, atunci folositi si cartoanele de oua pe post de forme de gheata in congelator. O solutie simpla si eficienta, cu rezultate, sa zicem, palpabile!
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: