Becurile decorative se bucură de o tot mai mare popularitate în ultimii ani. Mai pot fi găsite și după denumirea de „becuri decorative”, „Edison”, „ornamentale” sau „retro”.
Este vorba despre o inovație în materie de design și material. Acestea imită vechile becuri, iar clasicul filament poate fi văzut cu ochiul liber. Pe lângă aspectul retro, aceste becuri decorative au avantajul important că nu sunt foarte mari consumatoare de energie pentru că sunt cu tehnologie LED.
Însă în categoria becurilor decorative trebuie menționate și cele moderne, cu LED, prin care nu se vede neapărat filamentul, însă sunt gândite astfel încât să poată înlocui cu succes lustre și alte corpuri de iluminat.
Mai exact, designul lor impresionant, dimensiunile și forma globului în care se află ledul care luminează sunt atât de impresionante și impactante vizual încât nu au nevoie de o lustră, ci doar de o dulie simplă.
Fă-ți un plan de iluminare a casei
Practic, pot exista becuri decorative de tot felul de forme, de la baloane, în formă de lumânare până la cele care seamănă cu niște eprubete sau cu niște bulbi. Mai există și becuri decorative care sunt colorate, dar și unele care au unele părți mate și luminează doar anumite zone și creează un efect deosebit.
Ceea ce vor să ne transmită designerii în materie de becuri este că acestea nu mai sunt simple corpuri de iluminat. Becurile decorative influențează starea de spirit într-o casă și pot influența puternic designul interior, alături de obiecte precum tablourile, ceasurile de perete, oglinzi cu suport și diverse alte obiecte personale prin care oamenii vor să-și înfrumusețeze și personalizeze casa.
Trebuie să te gândești bine atunci când îți faci planul pentru a monta un sistem de iluminare ambientală într-o zonă a casei.
Dacă e o zonă în care, la un moment dat vrei să ai o lumină mai puternică, fie alegi un sistem cu reglaj al intensității prin întrerupătoare speciale, fie pui un sistem alternativ, pe care să-l aprinzi la nevoie.
FOTO: 29277261/Pixabay.com