În ziua de azi, este din ce în ce mai ușor să găsiți calorifere realizate din diferite materiale. Cu atât de multe opțiuni, poate fi greu să știți de unde să începeți, iar unul dintre dezavantajele noilor inovații care se arată în mod constant pe piață și una dintre dificultățile cu noile inovații, este că cele mai bune calorifere sunt toate fabricate din materiale diferite, toate cu avantajele și dezavantajele lor.
Haideți să facem o excursie înapoi în timp pentru a înțelege pe deplin cum am ajuns unde suntem în ceea ce privește caloriferele.
Având în vedere că nebunia caloriferelor a început la jumătatea secolului al XIX-lea și că mulți inventatori diferiți au fost atribuiți concepției lor inițiale, nu veți fi surprins să aflați că există atât de multe materiale diferite folosite pentru a le fabrica. Printre acestea se numără caloriferele din fontă și oțel, care sunt cel mai des recunoscute. Aceste calorifere clasice au fost primele materiale folosite pentru a construi calorifere, în timp ce inovațiile ulterioare din secolul XX ale caloriferelor din piatră au făcut valuri pe piața de tip boutique. Caloriferele din marmură în special sunt populare datorită proprietăților lor de retenție a căldurii, în timp ce caloriferele din lemn reprezintă o abordare modernă a esteticii rustice a designului interior. Acestea sunt excelente pentru a aplica idealul danez Hygge în lumea modernă, caloriferele din lemn aducând cu ele un sentiment de căldură și confort.
O mulțime de opțiuni din care să alegeți, nu-i așa? Ei bine, alegerile dvs. sunt pe cale să devină și mai dificile odată cu introducerea unui calorifer din aluminiu, fiind unul dintre cele mai la modă în această perioadă. Fiind unul dintre cele mai utilizate metale din lume, nu este de mirare că firmele producătoare de calorifere au început să exploreze proprietățile sale pentru a proiecta unele dintre cele mai elegante sisteme de încălzire aflate la vânzare în prezent. Mai jos puteți găsi tot ce trebuie să știți despre un calorifer din aluminiu, proprietățile sale și ce trebuie să știți pentru a profita la maximum de aceste calorifere elegante.
Aluminiul și utilizările sale
Aluminiul este un metal utilizat pe scară largă care are multe utilizări. Fiind unul dintre cele mai populare metale, în 2012 au fost utilizate între 42 și 45 de milioane de tone de aluminiu în producția generală, ceea ce îl face al doilea cel mai utilizat metal după fier.
Aluminiul este de obicei un aliaj, ceea ce înseamnă că este amestecat cu alte câteva metale pentru a-l face mai maleabil, ceea ce îl face perfect pentru construcția de mașini și pentru a fi aplicat cu ușurință în multe domenii de utilizare diferite. Printre metalele folosite în aliajul de aluminiu se numără zincul, magneziul și cuprul. Realizarea aliajelor metalice este adesea mai ieftină decât utilizarea metalelor pure, putând fi topite împreună, astfel încât să existe mai multe proprietăți, lărgind astfel spectrul de utilizări.
Aluminiul are o gamă largă de utilizări în lumea modernă. A fost adesea utilizat în construcția de vehicule datorită calităților sale ușoare. Astfel, trenurile, avioanele și bicicletele se pot deplasa cu o viteză mai mare, în timp ce utilizarea aliajului de nit în ambalaje este utilă datorită flexibilității sale. Pachetele, containerele și conservele din aluminiu pot fi refolosite și reconstituite, găsind echilibrul exact între ușurință și robustețe datorită rezistenței lor la coroziune.
Multe accesorii de uz casnic, cum ar fi ustensilele de gătit și tacâmurile, sunt fabricate din aluminiu exact din aceste motive, în timp ce acesta este adesea utilizat la construcția de stâlpi de iluminat și catarge de navă.
După cum puteți vedea, adaptabilitatea sa nu cunoaște limite și, prin urmare, nu este de mirare că este utilizat în producția unui calorifer din aluminiu.
Aluminiul și reciclarea
Unul dintre motivele pentru care aluminiul este al doilea cel mai utilizat metal din lume este faptul că este reciclabil. Procesul de reciclare a aluminiului durează doar șase săptămâni. Odată cu colectarea aluminiului uzat într-un container de reciclare, acesta este tratat într-o uzină unde este topit în forma sa topită, arzând toate straturile exterioare sau impuritățile din metal. După ce este răcit, acesta devine forma sa solidă în blocuri de lingouri. Blocurile de lingouri sunt laminate în laminoare, ceea ce îi conferă o flexibilitate și o rezistență mai mare, din care pot fi transformate în cutii de conserve și ambalaje alimentare.
Toate aceste elemente fac ca aluminiul să fie un material excelent cu care se pot face calorifere. Datorită conductivității sale și procesului de reconstituire ecologic, un calorifer din aluminiu este atât elegant, cât și lasă o amprentă de carbon mai mică în ceea ce privește fabricarea sa. Bineînțeles, acesta este doar unul dintre numeroasele sale beneficii.
Sursa foto: Taryn Elliott / Pexels.com