A cumpăra o saltea sigură și confortabilă pentru bebeluș poate fi dificil, mai ales dacă e prima oară când faceți această alegere. Înainte de a lua o decizie, luați-vă un moment pentru a examina aceste sfaturi utile pentru alegerea unei saltele pentru pătuț.
Alegeți o saltea fermă
Deși o saltea extrem de fermă poate părea incomodă, o bază solidă este esențială pentru siguranța bebelușului. Potrivit unei comisii pentru siguranța produselor de consum, suprafețele moi de dormit creează un pericol de sufocare pentru sugari și cresc riscul de SIDS (sindromul de moarte subită a sugarului).
Nu vă așezați niciodată copilul să doarmă pe o saltea pentru adulți sau pe orice altă suprafață moale. Dacă vă îngrijorează confortul pe termen lung al micuțului<, optați pentru o saltea cu două fețe. Fiind concepută pentru utilizare la sugari, o parte ar trebui să fie foarte fermă. Cealaltă parte este mai moale și mai potrivită pentru utilizarea într-un pat pentru copii mici.
Cercetați caracteristicile saltelei
Există mai multe tipuri diferite de saltele de pătuț disponibile, inclusiv cu spumă, arcuri interioare și modele organice. Faceți-vă timp pentru a afla despre beneficiile și potențialele probleme asociate celor trei, astfel încât să puteți face o alegere cu care vă simțiți confortabil.
Un număr din ce în ce mai mare de cercetători și profesioniști din domeniul sănătății afirmă că substanțele chimice rămase din procesul de fabricație al multor obiecte obișnuite de uz casnic pot agrava afecțiunile medicale existente și chiar provoca probleme de sănătate noi și potențial periculoase. Deci, dacă sperați să creați un mediu fără substanțe chimice pentru copilul dvs., o saltea organică poate fi cel mai bun loc pentru a începe.
Alegeți salteaua de dimensiuni potrivite
Pentru a fi în siguranță, salteaua copilului dvs. trebuie să fie potrivită pentru pătuț. Nu ar trebui să existe mai mult de două degete de spațiu între partea laterală a saltelei și rama pătuțului.
Deși majoritatea pătuțurilor folosesc o saltea de dimensiuni standard, în unele cazuri dimensiunea acesteia poate varia. Înainte de a cumpăra o saltea, asigurați-vă că aveți măsurătorile exacte ale pătuțului dvs.
Orificiile saltelei permit un flux de aer crescut și facilitează evacuarea umezelii, prevenind mucegaiul și mirosul. Când vă alegeți salteaua, căutați găuri mici, întărite de-a lungul părților laterale. Cu cât mai multe găuri de ventilație, cu atât mai bine.
Investiți într-o saltea de calitate
O saltea de calitate ar trebui să poată fi folosită de cel mic chiar și după ce se mută într-un pat de copii și nu numai, fără probleme.
De-a lungul timpului, suprafața unei saltele pentru pătuț poate deveni moale și inegală, punându-l pe cel mic în pericol. O saltea care pare curată poate adăposti bacterii, mucegai sau chiar ciuperci în miezul său. Unele studii au sugerat chiar o legătură între saltelele second-hand și SIDS cauzate de probleme respiratorii asociate cu lipsa de igienă.
Protejați-vă salteaua
O husă rezistentă la apă este întotdeauna o idee bună, mai ales dacă intenționați să încercați să păstrați salteaua pentru un al doilea copil. Unele saltele au fost special concepute pentru a supraviețui crizei ocazionale a scutecelor de la miezul nopții. Aceste saltele au, de obicei, o suprafață din nailon laminat, dar este posibil să doriți totuși să folosiți o husă rezistentă la apă, ca rezervă. Acest lucru este valabil mai ales pentru saltelele organice, care sunt rareori rezistente la apă.
Dacă intenționați să păstrați salteaua copilului pentru a fi folosită de un frate sau soră mai mică, asigurați-vă că o păstrați curată și uscată în timp ce o folosiți și depozitați-o într-un loc sigur. Înainte de a o prezenta celui de-al doilea proprietar, asigurați-vă că salteaua este în stare bună și că centrul și marginile au rămas ferme și și-au păstrat forma.