Dulcețurile din fructe au devenit preferatele tuturor, pentru că pot fi preparate și fără zahăr adăugat. Prin aplicarea unor tehnici corecte de sterilizare și depozitare, dar și prin utilizarea ingredientelor potrivite, poți obține o dulceață delicioasă și sănătoasă care să dureze chiar și luni de zile. Cum se prepară cea mai bună dulceață de caise fără zahăr?
Cea mai bună dulceață de caise fără zahăr
Dulceața fără zahăr este un preparat delicios care rezistă mai mult timp. Un aspect esențial pentru păstrarea dulceții fără zahăr este sterilizarea adecvată a borcanelor. Iată care sunt pașii pentru a face acest lucru în mod corect:
Ingrediente:
- 2 kg caise mai coapte
- 2 kg de mere foarte dulci
- sucul de la 1 lămâie mare.
Cum se prepară
Pentru a prepara gemul și a-i oferi consistența, dar și dulceața necesară, mai întâi te vei ocupa de mere. Dacă ai un storcător performant de mere, le poți transforma cu succes într-un suc cu textura groasă, Dacă nu deții acest storcător, poți trece merele printr-un blender clasic, cu tot cu coajă și sâmburi.
Peste sucul de mere rezultat adaugă sucul proaspăt de lămâie. Pune sucul de mere într-o crăticioară, pe flacăra aragazului. Lasă-l să fiarbă până când se reduce sub jumătate, iar gustul devine mai dulce. Amestecă constant pentru a nu se arde, pentru că va fi un lichid gros. Îndepărtează spuma care se formează pentru că este inestetică. Apoi trece siropul de mere prin sită.
Spală bine caisele, șterge-le cu prosoape de hârtie apoi secționează-le în jumătăți. Îndepărtează sâmburii din ele și taie-le în cuburi. Adaugă-le în siropul de mere scăzut și lasă-le să fiarbă la foc de intensitate minimă până când încep să se paseze. Îndepărtează spuma care se formează pe parcursul fierberii.
Pune deliciosul gem de caise fără zahăr fierbinte, în borcanele sterilizate în prealabil. Închide-le ermetic, apoi acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc, asigurându-le astfel o conservare sigură.
Sursa foto: freepik