Friptura de miel, drobul de miel si ouale rosii sunt nelipsite din meniul de Paste. Gospodinele se intrec in retete si fiecare incearca sa pregateasca preparate tot mai gustoase, de la an la an. Astazi, vorbim despre cea mai buna friptura de miel si iti dezvaluim secretul marilor bucatari – ce ingrediente folosesc acestia pentru o friptura delicioasa.
Inainte sa discutam despre friptura de miel, te invitam sa descoperi AICI 35 de modalitati deosebite in care poti sa vopsesti ouale anul acesta. Apoi, vezi AICI 25 de idei de platouri cu aperitive pentru Paste. Nu in ultimul rand, descopera reteta de drob de miel a lui chef Catalin Scarlatescu. La final, inspira-te din aceste idei pentru aranjarea mesei de Paste.
In ceea ce priveste friptura de miel, citeste in continuare pentru a vedea cum pregatesti cea mai buna friptura de miel.
Cea mai buna friptura de miel. Ingrediente
Pentru aceasta nevoie ai nevoie de urmatoarele:
- 2 kg de miel – ceea ce inseamna circa un sfert de miel, pulpa spate sau fata, cu piept;
- 10-12 cartofi noi mici;
- 3 catei de usturoi;
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui;
- o cana de vin rosu sec;
- 4 rosii medii;
- 3 crengute de cimbru;
- o lingurita de sare;
- o jumatate de lingurita de piper negru macinat.
Cea mai buna friptura de miel. Mod de preparare
Primul pas este sa cureti foarte bine carnea. Astfel, sterge cu atentie mielul folosind o carpa umeda. Apoi, zdrobeste usturoiul si amesteca-l cu condimentele, apoi cu cimbrul si cu uleiul. Urmatorul pas este sa speli bine cartofii noi si sa incingi cuptorul la o temperatura mare (200 de grade Celsius). Stropeste o tava cu putin ulei, apoi pune cartofii in tava. Unge bine carnea cu amestecul de usturoi si condimente, de jur imprejur si pune-o peste cartofi. Baga tava la cuptor si las-o timp de 20 de minute, apoi redu focul, stinge carnea cu vin si coace-o inca o ora. la final, taie rosiile in doua si adauga-le in tava. Baga tava la cuptor pentru inca 20 de minute. Dupa 20 de minute carnea ar trebui sa fie facuta. Serveste-o cu sosul si cartofii din tava si cu salata verde.
Tu cum prepari friptura de miel?
Foto: lauraadamache.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: