În ziua de astăzi, sucurile carbogazoase sunt foarte populare deși există o serie de dovezi că nu sunt tocmai cele mai sănătoase. Mai mult, cantitatea de zahăr pe care acestea o au depășește multe limite.
Dacă sunteți atenți însă cu sănătatea voastră și a familiei, există și variante alternative foarte ușor de preparat, plăcute la gust și care merită încercate.
Ce este apa infuzata și cum se prepară
Dacă vrei să faci apă infuzata rețeta e una foarte simplă și practic nu ai cum să greșești pentru că indiferent de ingredientele pe care le alegi, rezultatul va fi unul cel puțin interesant. Pentru apa infuzata ai nevoie de un borcan cu capac etanș, apă plată și fructe sau legume după preferințe. Pentru cei care vor să facă pentru prima oară apă infuzata o să vă recomandăm în continuare mai multe variante de rețete pe care le puteți încerca de a lungul timpului, dar puteți să inventați și voi propriile rețete.
Dacă aveți un frigider cu 2 uși de tip side by side dotat și cu dozator de apă, puteți ține acolo apa infuzata pentru a avea acces ușor și la orice moment al zilei la o băutură răcoroasă.
Apă cu zmeură, pere și rozmarin
O prima rețetă pe care v-o recomandăm nu folosește decât trei ingrediente dar reușește să impresioneze prin un gustul unic, venind și cu beneficii pentru sistemul imunitar. Zmeura în combinație cu perele și cu rozmarinul aduc un cocktail important de substanțe bogate în antioxidanți dar și în fibre. Băutura e o bună sursă de hidratare și de sănătate.
Apa cu castraveți și lămâie – cea mai cunoscută rețetă de apă infuzata
E foarte ușor de preparat și se poate consuma cu orice ocazie. Ai nevoie doar de câteva felii de castraveți tăiate cât mai subțire și de una sau două felii de lămâie. Un secret ar fi faptul că dacă vrei o infuzie a gusturilor mai repede în apă poți pune lămâia pentru un storcător sau blender și abia apoi să o adaugi în compoziție.
În schimb nu uita că se oxidează foarte repede castraveții așa că nu prepara o cantitate prea mare de băutură, ci mai bine prepară una nouă.
Apa cu pere, ghimbir și vanilie
Despre această rețetă se spune că are un gust ceva mai extravagant deoarece aromele se află în contrast. Pe de o parte se găsește o aromă intensă a vaniliei și a perelor, iar de cealaltă gustul înțepător al ghimbirului iar combinația este una memorabilă.
În plus toate aceste ingrediente nu își modifică proprietățile repede așa că poți prepara o cantitate mai mare de apa infuzata pe care să o păstrezi în frigider mai multe zile chiar.