Dacă vă plac strugurii și vreți să vă bucurați de gustul lor și-n anotimpul rece, puteți încerca cea mai simplă rețetă de gem de struguri. Nu ai nevoie nici de multe ingrediente și nici de metode complexe pentru a-l prepara!
Cea mai simplă rețetă de gem de struguri
Este perioada strugurilor, așa că nu ar fi rău să-ți faci câteva provizii pentru iarnă. Pentru astăzi vă propunem o rețetă de gem de struguri. La iarnă te vei bucura, atât de gustul gemului, cât și de o parte dintre proprietățile acestor fructe delicioase ale toamnei. Îți oferim mai jos rețeta detaliată a gemului din struguri!
Ingrediente
- 1,7 kg de struguri, fără sâmburi
- 1 kg de zahăr granulat
- 3 linguri suc de lămâie.
Mod rapid de preparare, pas cu pas
Prima dată, spală bine boabele de struguri, lasă-le să se scurgă bine, apoi înarmează-te cu răbdare și îndepărtează-le coaja. Este important acest pas pentru că astfel vei putea îndepărta mai ușor semințele.
Apoi, puneți strugurii, zahărul și sucul de lămâie într-o oală și puneți-o la foc. Amestecați des până se dizolvă zahărul. Pe măsură ce amestecul se încălzește, zdrobiți o parte din struguri cu o lingură de lemn sau folosiți un zdrobitor de cartofi pentru a scoate sucul strugurilor.
Odată ce tot zahărul s-a dizolvat complet, luați amestecul de pe foc și folosiți un blender pentru a amesteca strugurii până la o consistență asemănătoare sucului.
Puneți oala din nou pe foc, aduceți la fierbere și lăsați-o acolo apoi, timp de 25 de minute, amestecând încontinuu. Dulceața ar trebui să formeze o pojghiță creață dacă o atingeți. Dacă nu, mai fierbeți-o câteva minute și testați din nou până când veți obține acest rezultat.
La final, sigilați borcanele sterilizate în prealabil și puneți-le în baie de apă clocotită, pe foc, timp de 8 minute. Lăsați-le să stea în apă încă 5 minute după ce ați oprit focul. Le scoateți și le lăsați la răcit. Gemul de struguri poate fi păstrat la frigider sau în cămară!
Sursa foto: freepik