Mobilierul din piele necesită o îngrijire specială pentru a-și păstra cel mai bun aspect. Iată ce trebuie să știți despre curățarea acestui material durabil.
Când vine vorba de achiziționarea de mobilier nou, s-ar putea să aveți îndoieli de ultim moment cu privire la ce material este cel mai potrivit pentru dvs. și casa dvs. Cu atâtea opțiuni de țesături de tapițerie disponibile pe piață, poate fi dificil să stabiliți ce material vă va satisface nevoile, în ceea ce privește durabilitatea, estetica și ușurința curățării.
Dacă aveți în vedere mobilierul din piele, există multe motive pentru care acest material este o alegere excelentă pentru piesele tapițate. Cu toate acestea, veți avea nevoie de anumite cunoștințe specifice pentru ca pielea să arate cât mai bine. Așadar, este important să recunoaștem diferența dintre instrucțiunile de îngrijire a pielii, față de alte țesături.
Utilizați ghidul nostru pentru a afla cum să curățați și să îngrijiți mobilierul din piele, astfel încât să puteți achiziționa acel fotoliu sau canapea cu încredere deplină.
Avantajele mobilierului din piele
Există multe avantaje ale pielii care o fac o alegere populară pentru mobilier, îmbrăcăminte și încălțăminte. Materialul natural are o senzație de lux, care rezistă bine în timp. Iată câteva dintre caracteristicile care fac din piele o alegere bună pentru casa ta și dulapul dvs.:
- De lungă durată: mobilierul din piele este adesea ceva ce cumpărați pentru o viață. Întrucât pielea este un produs natural, îmbătrânirea îi scoate în evidență patina naturală, făcând-o și mai frumoasă. Și, din moment ce mobilierul din piele este ceva de care vă puteți bucura pentru anii următori, aceasta este o achiziție care devine o investiție solidă. Veți descoperi că pielea rezistă mult mai mult decât țesătura și poate avea o valoare mai bună.
- Îngrijire ușoară: Pielea este ușor de întreținut. Pentru a o curăța, folosiți un balsam la fiecare 6-12 luni și ștergeți scurgerile pe măsură ce apar cu o cârpă curată. Evitați să folosiți produse de curățare normale, cum ar fi săpunuri, detergenți, solvenți etc.
- Durabilitate: Cu excepția cazului în care câinele consideră că noua dvs. canapea din piele este o jucărie de mestecat sau pisica o folosește ca stâlp de zgâriere, mobilierul din piele este la fel de sigur ca orice alt mobilier din casă. Pentru mai multă liniște sufletească, selectați o piele protejată pentru mobilierul dvs., care are un finisaj suplimentar aplicat. Acest lucru ajută la protejarea pielii, astfel încât animalele de companie și copiii să poată sta pe canapea, fără griji.
- Temperatură constantă: scaunele din piele dintr-o mașină se încălzesc repede vara și se răcesc repede iarna. Dar, în cazul mobilierului din piele în interior, veți observa că se încălzește de la căldura corpului în timpul iernii. Vara, deoarece este un material natural și poate respira, pielea rămâne plăcută și răcoroasă. Păstrați-o departe de soare (care poate fi dăunătoare și pentru culoare).
Sfaturi pentru curățarea pielii
Majoritatea mobilierului și a îmbrăcămintei din piele de astăzi sunt finisate, ceea ce le face destul de simplu de curățat. Dacă nu sunteți sigur dacă pielea este finisată, zgâriați ușor materialul cu unghia într-o zonă discretă. Dacă lasă o urmă, luați în considerare angajarea unui expert în curățarea pielii pentru a se ocupa de aceasta. Dacă nu există niciun semn, nu ezitați să curățați suprafața folosind aceste sfaturi.
- Încercați întotdeauna orice metodă de curățare într-o zonă ascunsă, pentru a determina cum va afecta materialul.
- Pentru pete și scurgeri minore, ștergeți imediat orice exces de lichid cu o cârpă absorbantă curată sau un burete. Dacă este necesar, folosiți o cârpă moale ușor umezită cu apă călduță și curată și lăsați-o să se usuce la aer, în mod natural. Dacă se folosește apă, curățați întreaga zonă în care s-a produs pata.
- Nu utilizați solvenți de curățare, de lustruire a mobilierului, uleiuri, lacuri, produse de curățare abrazive sau apă cu amoniac.
- Pentru petele de unt, ulei sau grăsime, ștergeți excesul cu o cârpă uscată curată, apoi lăsați locul în pace. Pata ar trebui să se disipeze în piele după o perioadă scurtă de timp. Puteți încerca, de asemenea, să o stropiți cu bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb. Lăsați locul să stea peste noapte, apoi ștergeți sau aspirați. Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să frecați cu alcool. Aplicați un produs de hidratare pentru mobilier din piele după îndepărtarea petei.
- Dacă pata persistă, se recomandă ca un specialist profesionist în piele să curețe pielea, pentru a evita orice potențială deteriorare a materialului în sine.
- Pentru zgârieturi minore sau ușoare la suprafață, utilizați o cârpă din microfibră sau degetele pentru a șterge ușor zgârieturile. Dacă este necesar, umeziți ușor cu apă distilată pentru a le elimina.