Mobilarea si decorarea completa a casei sunt sarcini cat se poate de complexe si pe fondul entuziasmului de a avea tot acest spatiu pe care va puteti pune 100% amprenta sau al nerabdarii de il vedea amenajat asa cum ati visat, puteti face mai multe alegeri pripite. Iata care sunt cele mai frecvente greseli de design interior si cum le puteti evita.
1. Cumparaturi impulsive
Sunt proprietari care, imediat ce au achizitionat locuinta, incep sa cumpere mobilier care le place. Mergeti la cumparaturi numai dupa ce ati facut masuratorile, cu planul casei si avand clar in minte cum vreti sa arate fiecare camera.
2. Cele mai frecvente greseli de design interior. Supraaglomerarea
Limita dintre o camera cu o amenajare completa bine gandita pana la ultimul accesoriu si o gramada de obiecte care umplu camera poate fi usor de trecut. Mobila si accesoriile trebuie intr-adevar sa umple camera, pastrand-o insa functionala, circulabila si atragatoare.
3. Includerea unei piese care nu se potriveste
O piesa de mobilier sau un accesoriu care va place, dar are dimensiunile sau aspectul complet in dezacord cu restul pieselor din camera nu are ce cauta acolo. Nu fortati lucrurile, pentru ca nu faceti decat sa creati ceva deranjant vizual.
4. Cele mai frecvente greseli de design interior. Potrivirea totala
Nici nu asortati absolut totul intr-o camera, chiar daca v-a placut o anumita imagine dintr-un catalog. Nu cumparati totul in aceeasi zi si din acelasi loc. Camera dumneavoastra oricum probabil ca nu va arata precum cea din catalog si va fi lipsita de interes. Trebuie sa aveti si ceva neasteptat pentru a face un spatiu atragator: o piesa vintage printre toate mobilele si accesoriile noi, de exemplu, va da personalitate si o anumita caldura spatiului.
5. Lipsa unui centru de interes
In fiecare camera trebuie sa existe un centru de interes in jurul caruia sa construiti restul decorului. In sufragerie este de obicei televizorul sau semineul, in dormitor – tablia patului (care nu trebuie sa lipseasca), iar in baie masca de la chiuveta.
6. Cele mai frecvente greseli de design interior. Expunerea tablourilor
Atunci cand atarnati un tablou deasupra unei piese de mobilier, precum tablia patului, canapeaua sau o comoda, latura de jos a acestuia ar trebui sa fie la 20 – 25 cm distanta de piesa respectiva. Pe un hol sau pe scari, tablourile ar trebui puse astfel incat centrul lor sa fie la 1,7 metri de podea sau treapta.
7. Expunerea obiectelor de colectie prin toata casa
Chiar daca aveti o multime de fotografii, suveniruri din calatorii si alte obiecte colectionate, raspandirea lor prin toata casa va crea impresia de dezordine. Veti pune mult mai bine in valoare aceste obiecte daca le tineti grupate: un perete cu fotografii sau un raft cu tot felul de figurine, de exemplu.
Surse: home.bt.com, freshome.com, dwell.com
Sursa foto: home.bt.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: