Daca va faceti un plan personalizat al casei, sunt desigur multe reguli de care trebuie sa tineti seama. Dar sunt si cateva scapari ce pot parea minore si care se transforma cu timpul in surse de stres. Iata care sunt cele mai frecvente greseli la planul casei, conform arhitectilor de la Nauta Home Designs, firma specializata in intocmirea de planuri de locuinte.
1. Prea mult spatiu de depozitare
Da, exista asa ceva si este un minus. A prevedea prea mult spatiu de depozitare in planul casei, de la subsol, la sifoniere in perete si debarale, va poate incuraja sa acumulati tot felul de obiecte de care nu aveti nevoie si sa nu tineti in ordine ce aveti depozitat. In plus, toti metri patrati alocati spatiilor de depozitare ar putea fi mai util folositi, mai ales daca familia este in crestere si aveti nevoie de un dormitor in plus sau o camera de joaca.
2. Prea putin spatiu de depozitare
Nu trebuie nici sa va zgarciti cand alocati spatiu pentru depozitare si sa prevedeti doar strictul necesar pentru nevoile prezente. Multi proprietari isi doresc sa mai fi prevazut ceva spatiu in plus pentru un aspirator care are o forma mai ciudata sau pentru hainele de iarna.
3. Cele mai frecvente greseli la planul casei. Garaj – bucatarie
Absenta unui acces facil din garaj in bucatarie poate reprezenta o frustrare majora, mai ales cand revenit cu portbagajul plin de la cumparaturi si aveti de mers cu sacosele prin toata casa.
4. Cele mai frecvente greseli la planul casei. Intrare – dormitoare
Distanta cat mai mare intre usa de la intrare si dormitoare o veti aprecia atunci cand aveti musafiri care vin si pleaca in timp ce copiii dorm.
5. Spatiul alocat vestibulului
Vestibulul este primul loc din casa pe care il vedeti si pe care il vede oricine intra, asa ca nu vreti sa para inghesuit. Daca aveti trepte, plasati-le la cel putin 1,5 metri distanta fata de usa de la intrare si asigurati-va ca o mica piesa de mobilier, ca o bancheta sau o masuta, incape fara probleme in acest spatiu.
6. Intrerupatoarele
Vi s-a intamplat cu siguranta sa intrati noaptea intr-o camera si sa pipaiti peretele fara a gasi intrerupatorul. Plasarea intrerupatoarelor trebuie facuta cu atentie, astfel incat acestea sa fie gasite intuitiv. Unde aveti scari sau camere cu mai multe intrari, este bine sa aveti si intrerupatoare multiple.
7. Cele mai frecvente greseli la planul casei. Bai la vedere
Faceti in asa fel incat usile bailor sa fie cat mai putin vizibile din camere folosite la comun, precum sufrageria sau bucataria. Holurile despartitoare va asigura dumneavoastra si musafirilor mai multa intimitate si comfort cand folositi baia.
Sursa: nautahomedesigns.com
Sursa foto: homeimprovementpages.com.au
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: