Casele mici sunt din ce in ce mai mult optiunea predilecta a celor care vor sa locuiasca pe pamant, cum se spune colocvial. Astfel, cu costuri de constructie si intretinere reduse, casele mici fara etaj raspund nevoilor initiale ale unui cuplu tanar si chiar ale unei familii cu un singur copil. Cochete, economice si practice, casele fara etaj sunt suma compromisurilor intr-o lume tot mai aglomerata si cu costuri de cazare in crestere. In realitate, spatiul mic este doar o impresie, atata timp cat este practic, locuinta cu dimensiuni reduse dovedind mai multe decat lasa sa se vada ochiului liber. Mai jos vedem cateva din cele mai frumoase case fara etaj:
Am ales pentru inceput o casuta cu un design modern, cu o suprafata de doar 84 de metri patrati. Casa este structurata intr-un living contopit cu bucataria si un dormitor cu baie, spatiu optim pentru un cuplu la inceput de drum. Locuinta atrage prin designul sau liniar, cu acoperisul in diferite planuri si fatada batuta in piatra care ii estompeaza muchiile ascutite si ii da un aer mai prietenos. Spatiile vitrate largi deschid interiorul si capteaza lumina naturala din belsug, suficienta cat sa luminze spatiul restrans dinauntru.
Pastram linia moderna si mergem la urmatoarea casa, cu un design in care piatra de mai sus este inlocuita cu caramida. Locuinta are o suprafata utila de 110 metri patrati in care intra o bucatarie si o sufragerie la un loc, un dormitor, doua bai si o magazie spatioasa care, la nevoie, poate fi convertita in spatiu de locuit. In spate se deschide o terasa mica, suficienta pentru o familie de doua persoane. Pretul la cheie afisat de constructor este de 47.250 de euro.
Al treilea proiect este o casa mult mai spatioasa, cu o suprafata de 182 de metri patrati si o fatada lucrata in lemn care face spatiul mult mai prietenos. Cu un design compact, cu linii ferme, locuinta are in structura sa un living, o sala de mese si o bucatarie intr-un spatiu continuu, trei dormitoare si doua bai. Interiorul se deschide prin usi glisante largi catre doua terase, una dintre ele acoperita, spatii optime pentru timp petrecut in aer liber.
Surse: Thehousedesigners.com, Eproiectedecase.ro, Casemexi.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: