Trebuie sa recunoastem ca, desi stim ca nu ne fac bine, cu totii poftim la chipsurile din cartofi, tot mai populare in randul tinerilor si nu numai. Chipsurile la punga, din supermarket, contin cantitati prea mari de sare, grasimi si zaharuri, asa ca o idee mai buna ar fi sa le pregatim in casa. Iata tot ce trebuie sa faceti!
Chipsurile de casa sunt rumenite la cuptor, fiind mai sanatoase si atat de simplu de preparat. In plus, nu au nevoie de prea mult ulei pentru a se coace – ceea ce inseamna mai putine grasimi saturata – si nici de conservanti sau aditivi alimentari nocivi, explica Yumma Jawad, cunoscuta in SUA si nu numai pentru blogul de gastronomie Feel Good Foodie. Practic, sunt suficienti cartofii, cateva linguri de ulei de masline, boia, pudra de usturoi, sara si piper, dupa gust.
O gustare delicioasa, gata in 30 de minute
Mai intai, incalziti cuptorul pana la temperatura de 220 de grade Celsius si pregatiti hartia de copt. Curatati cartoii de coaja, taiati-i in felii rotunde si subtiri si folositi prosoape de hartie pentru a scoate apa din ei. Urmatorul pas este sa ii puneti pe hartia de copt asezata in tava, iar apoi turnati peste ei ulei de masline.
A venit momentul sa presarati condimentele: boiaua de ardei iute, pudra de usturoi, sarea si piperul, in cantitati moderate daca vreti sa nu aveti probleme cu stomacul. Amestecati totul si aveti grija ca feliile de cartofi sa nu ajunga una peste alta, pentru ca procesul de coacere sa fie uniform. Dupa 20-25 de minute, opriti cuptorul si scoateti tava cu feliile subtiri si le lasati sa se raceasca, pentru a se intari si a deveni la fel de crocanta precum cele din pungile de la supermarket.
Cartofii sunt parte integranta a meniului romanilor, indiferent de statutul social. De putine ori ne-am pus insa problema alegerii intre cartofii albi si cei rosii pentru simplul fapt ca nu am crezut ca intre aceste doua sortimente exista diferente majore. Se pare insa ca, in functie de cea ce dorim sa gatim, am putea face o selectie mai aplicata a cartofilor in functie de aspectul lor. Toate detaliile, in acest articol de pe site-ul nostru.
Sursa: realsimple.com